13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kāds ir stilīgs cilvēks?

 

Man bija tas gods pārstāvēt Cosmopolitan žūrijā, kas lēma par to, kuriem cilvēkiem pasniegt Latvijas Stila un Modes balvas 2007. Esmu izdarījusi savu izvēli, taču vēl nezinu, kuri 6. februārī taps nosaukti par Stilīgāko aktieri, Gada top-modeli vai Gada modes mākslinieku. Bet vismaz šīs vērtēšanas rezultātā esmu sev noformulējusi, ko es saprotu ar jēdzienu "stilīgs". Un tas nav maz 🙂

Patiesībā vēl nesen smīkņāju par stilīguma piesaukšanu pa labi un pa kreisi, jo biju pārliecināta, ka nevar uz vienas kārts likt, piemēram, Deividu Bekhemu (tas ir, smukpuisīti ar perfektu matu griezumu) un Pītu Dohertiju (džeku, kuram allaž izskats ir kā paģiru rītā). Taču, vērtējot mūsu populāros cilvēkus, atklāju, ka pati bez minstināšanās Agnesei Zeltiņai lieku blakus Ingu Alsiņu un Mārim Verpakovskim – Mārtiņu Rubeni, tas ir, cilvēkus, kuri bieži tērpjas slavenāko Itālijas zīmolu drēbēs, nešķiroju no tādiem, kuri neizvēlas šīs kategorijas apģērbu. Man vienlīdz labi patīk tie, kuri padusē ir iežmieguši Valentino somiņu, un tie, kuri pār plecu ir pārmetuši indiešu tārbu. 

Un tad es sev noformulēju, ka, protams, stilīgumu bieži vien var piedēvēt tiem cilvēkiem, kuriem ir ķēriens un gaume(!) sakombinēt slavenu dizaineru darinājumus vai padodas eleganta sekošana jaunākajai modei, taču uz mani lielāku iespaidu atstāj tas, ja cilvēks godam spēj "nest" savu ārējo tēlu un ir ar to harmonijā. Nu ir taču cilvēki, kuri, lai vai kādās Dolčēs un Gabbanās staigātu, izskatās neveikli un samocīti – lūk, viņi, manuprāt, nespēj iznest apģērbu, kuru ir uzvilkuši mugurā.

Savukārt populārajiem cilvēkiem es esmu izvirzījusi vēl vienu prasību – lai viņi ne tikai svētku reizēs atceras, ka noteikts stāvoklis sabiedrībā un nodarbošanās pieprasa arī zināmu dresskodu pat nakts vidū (tieši tāpēc neciešu, ka daudzi mūziķi uz skatuves kāpj kā no brīvdabas piknika atnākuši. Johaidī, skatuve pieprasa pārdomātu tēlu!). Manuprāt, tieši šī noteikuma ignorēšana ir iemesls tam, ka katru gadu par stilīgajiem Latvijā tiek nosaukti gandrīz vieni un tie paši cilvēki (Andris Bulis, Renārs Kaupers, Maija Silova utt.). Jo pārējie vienkārši savam stilam nepievērš uzmanību un ģērbjas kā pagadās. 

Kā domā Tu?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.