5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kur labāk iepirkties

 

Es iesaku šodien izlasīt rakstu Dienas pirmajā lappusē. Tajā rakstīts par apģērbu cenām Rīgā un citās valstīs; ka nopērkot aviobiļeti un Berlīni, Helsinkiem vai Briseli un braucot iepirkties, tu vienalga ieekonomēsi naudu.

Atklāti sakot, arī es reti pērku apgēŗbu Latvijā – tieši rakstā minēto iemeslu dēļ: dārgi un maza izvēle. Man ir patiešām žēl maksāt starpniekam, kas atved apģērbu uz Latviju, tikai tāpēc, ka man nav citas izvēles. Pirms 7 – 8 gadiem tiešām tā bija – mēs maksājām par apģērbu augstas cenas tāpēc, ka atrast alternatīvas bija gandrīz neiespējami. Humpalas vai dārgie braucieni uz ārzemēm, kur jau tāpat aizgāja pārāk daudz naudas, lai varētu vēl to izvērst par iepirkšanās tūri.

Toties apģērba cenas ārzemēs… Kārdinošas pat ar Latvijas vidējo ienākumu līmeni.

Par preču izvēli man vislabāk patīk spriest pēc piedzīvojumiem ar apavu meklējumiem. Latvijas veikalos saskaros ar mūžīgo problēmu – Latvijas preču iepircēji uzskata, ka mums nav sieviešu ar 42/43.kājas izmēru. Ja ir – tad vecas, kam patīk zempapēžu skumjas laivas. Es esmu vienīgā, kam vajag skaistas kurpītes ar vaļējiem purniem, štripītēm un augstiem papēžiem.

Tagad aizvien biežāk dzirdu cilvēkus runājam par iepirkšanās tūrēm, ne tikai pēc apģērba, bet arī mēbelēm un pat būvmateriāliem. Izbrauc piektdienas pēcpudienā un svētdien vakarā ir atpakaļ. Ideāli.

Var jau būt, ka ja arvien vairāk cilvēku izvēlēsies iepirkties ārzemēs, izplatītājiem nāksies piedomāt pie cenu politikas. Bet es pat izvēlos pārāk necerēt. Man vienalga labāk patīk kaut kur aizbraukt, atpūsties, paklaiņot pa ielām un bodītēm, staigāt gar 43.izmēra apavu stendiem un izvēlēties, nevis pirkt to, kas ir. Tā vārdā esmu ar mieru naudu krāt un iepirkties retāk, toties "kvalitatīvāk".

Kā ar tevi? Kā tu iegādājies apģērbu?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.