1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Mīlestība. Tikai pret ko?

 

Līdz MD nodošanai man ir palikušas 240 stundas. Mani nekas cits neinteresē, un vienīgais, kam es vakar pirms gulētiešanas uzmetu aci, ir Eirovīzija.

Man ir, ko teikt par Latvijas Eirovīzijas dziesmu. Es zinu, ka daudziem patīk, bet man nē. Tajā, ka 6 nobrieduši vīrieši uz skatuves moka vienu dziesmu par mīlestību pret vienu meiteni, ir kaut kas… bērnišķīgs. Es saprotu, ja puišeļi nevar saņemties vienatnē vai divatā uzkāpt uz skatuves un uzraut Eiropai dziesmu par mīļoto meiteni, bet sešatā… izdziedāt mīlestību pret sweet girlish smile, that makes my heart tremble [..] and this night will be love between us [..], and the perfume of your skin invites me… Es gribētu redzēt to meiteni, kura atbildētu šādam mīlētāju kolektīvam. "This night for ever will be…" Iedomājoties tādu nakti ar sekstetu, es laistos.

Es vēl saprastu, ja viņi ar vārdiem vai melodiju spēlētos, ja starp viņiem norisinātos simboliska cīņa vai viņi papildinātu viens otru. Ja tur būtu ievads, kulminācija un nobeigums, bet vairāk izskatās tā, ka viens nevar saņemties meitenei atzīties mīlestībā, tāpēc čomi sanāk palīgā, tā sacīt, kopā drošāk. Tā pat nav dziedāšana zem loga, jo arī tur ir kāds viens, kurš ir galvenais dziedātājs, pārējie ir pavadošie. Tas ir koris par mīlestību nezinkam.

Vēl viens variants – mārketinga triks, lai iepatiktos katrai gaumei. Jau no melodijas skaidrs, ka džeki vītero par mīlestību, un, ja nesaproti itāļu valodu, vienai liksies, ka viņai kaut ko skaistu dzied tipisks smukulītis. Otrai – omulīgs un apaļīgs. Trešajai – tievs un garš, ar auskaru, utt. Un beigu akordi tik skaisti, ka, pat nezinot, par ko viņi dzied, varētu aizlidot viņiem līdzi… 🙂 Ko tur liegties – Latvijas finālā daudzie balsotāji aizlidoja arī.

No pusfinālistēm es turu īkšķi par Ungāriju. Unsubstantial Blues. Viņu pametis džeks, un viņai vairs nav, ko zaudēt. Izņemot šo gaistošo, nenozīmīgo blūzu. Sieviete, kas, lai pateiktu džekam savu sakāmo, nesaaicina draudzenes un tad tā draudzīgi, pulciņā, iet pie viņa. Man patīk tāda drosme un atbildības uzņemšanās. Par to es arī balsošu.

Protams, ka tas, par ko es runāju, ir zemteksti, bet tomēr ļoti ļoti svarīgi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.