14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Esi skaista karstā laikā

 

Karstuma zona beidzot ir sasniegusi arī Latviju! Man kā absolūtai vasaro-mānei, pat +30 grādu karstums liek labsajūtā murrāt. Klusībā gan jāatzīst, ka tādā tveicē, kā jau lielākā daļa cilvēku, arī es daudz labprātāk dienu pavadītu ūdenī – ezerā vai jūrā, nevis birojā. 🙂

 

Viena no Cosmo priekšrocībām ir tāda, ka varu izzināt gandrīz vai visas pasaules valstu kultūru, mentalitāti, aktualitātes un dzīvesstilu, pat nepieceļoties no biroja krēsla – vienkārši izšķirstot citu valstu Cosmo izdevumus, kas regulāri tiek atsūtīti uz redakciju. Arī šodien, iedvesmojoties no karstā laika, nolēmu no citvalstu vasaras izdevumiem apkopot skaistuma padomus, kas tev īpaši noderēs lielā vasaras tveicē – tādā kā šodien. Izlasi – varbūt noderēs arī tev!

 

* Ja tev plānots pavadīt vairākas stundas ārā, vari pielietot šo slavenību meikapa mākslinieku triku: uzklāj gēla bāzes dezodorantu uz salvetes, tad pieskaries ar to vietām uz sejas, kuras lielā karstumā svīst visvairāk (piemēram, piere vai augšlūpa). Šo padomu neizmanto regulāri. 

* Ja nākamajā dienā tev plānots doties garākā braucienā, vakarā pirms gulētiešanas uzklāj spēcīgāk mitrinošu krēmu, nevis ķermeņa losjonu. Tas palielinās ādas hidrācijas līmeni un brauciena laikā āda jutīsies labāk.

* Vasaras must-have produkts ir izsmidzināms ūdens sejas atsvaidzināšanai, piemēram, Evian termālais ūdens. Dienas laikā uzsmidzini to sejai un ķermenim, lai pasargātu ādu no dehidrācijas.

* Dodoties ceļojumā, vienmēr paņem līdzi mitrās salvetes – noteikti noderēs dažādās situācijās.

* Lai izvairītos no pūtītēm, Ņujorkas dermatoloģe Frančeska Fusko iesaka izvairīties no sejas aizskaršanas ar rokām (jo īpaši, ja esi ceļojumā). “Ar rokām tu vari uzņemt daudz dažādu nezināmu baktēriju, kas var radīt vairākas ādas problēmas, atgriežoties mājās”. Tāpat, ja brauciena laikā tu plāno atkārtoti uzklāt meikapu, Fusko iesaka pirms tam notīrīt rokas ar antibakteriālu roku gēlu (to vari iegādāties pat pārtikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās). Tas dezinficēs tavas rokas un attiecīgi pasargās seju no mikrobiem.

* Karstā laikā mati taukojas daudz ātrāk. Ja tev, tāpat kā man, vasarā nepatīk mazgāt matus katru dienu, otrajā dienā pēc mazgāšanas vari izlīdzēties ar sauso šampūnu – tas liks matiem izskatīties apjomīgiem un kupliem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.