6.1 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

No vāka līdz vākam

 

“My success was not based so much on any great intelligence but on great common sense.”* Tā reiz teica visslavenākā žurnāla Cosmopolitan redaktore Helēna Gērlija Brauna. Tieši viņa iedvesmoja miljoniem sieviešu visā pasaulē un padarīja žurnālu par jaunas, veiksmīgas un pašpietiekamas sievietes Bībeli. Viņa pierādīja, ka ar lielu gribasspēku, darbu un ticību sev ir iespējams paveikt daudz.  

Pirms nonācu Cosmopolitan redakcijā, es mēdzu nevērīgi pārlapot glancētu žurnālu lappuses, gaidot savu rindu pie zobārsta vai kavējot laiku sabiedriskajā transportā. Man šķita, cik tur tā darba savirknēt burtus vārdos, vārdus teikumos, pielikt klāt košu fotogrāfiju un sensacionālu virsrakstu, kas izsaka visu, tomēr par pašu rakstu nepasaka pilnīgi neko. Manas domas mainījās, kad es pirmo reizi spēru savu nedrošo soli Cosmopolitan redakcijā. Nedaudz apmulsusi un nobijusies, es ar patiesu interesi vēroju apkārt notiekošo, un biju pārsteigta ar kādu entuziasmu un aizrautību šeit strādā cilvēki. Pirms žurnāls sasniedz savas lasītājas, pie tā izveides darbojas vesela komanda, kas, nežēlojot spēkus un idejas, rada žurnālu jaunām, skaistām un mērķtiecīgām sievietēm.

Vai zināji, ka vienas bildes atlase var aizņemt vairākas stundas un pat dienas, bet virsrakstu radīšanā nepieciešams ieguldīt visu savu radošosmu un atjautību? Vai to, ka fotosesiju laikā strādā vesela brigāde: vizāžisti, foto redaktori, stilisti, fotogrāfi, frizieri…lai tikai radītu vienu, perfektu un neatkārtojamu bildi. Savukārt, redakcijā aktīvi rosās maketētāji, žurnālisti, redaktori, asistenti. Negulētas naktis, jauni, oriģināli risinājumi, komandas darbs simts krāšņās un gardās žurnāla lappusēs. Lai Tu, Cosmo meitene saņemtu jaunāko informāciju par modi, izglītību, karjeras iespējām un attiecībām. Un lai sniegtu atbildes uz visiem taviem aktuālākajiem un pat mulsinošākajiem jautājumiem.

Atrodoties redakcijā, man ir bijusi iespēja iepazīties ar īstām Cosmo meitenēm, kuras atrod laiku visam: karjerai, bērniem, mācībām, saviesīgiem pasākumiem, darba komandējumiem un pat perfektam manikīram. Viņas dažkārt ziedo nakts mieru, sesijas universitātē un pat tuvinieku dzimšanas dienas svinības, lai reizi mēnesī priecētu tevi ar svaigu Cosmo izdevumu.

Mēdz teikt, ka tikai ieraugot aizkulises var pa īstam saprast, kas notiek uz skatuves, – kāds darbs tam visam ir pamatā. Varētu šķist, ka darbs redakcijā ir nebeidzama ballīte un saviesīgi pasākumi, taču tikai tad, kad aizveras priekšskars sākas īstā rosība, lai padarītu žurnālu labāku, interesantāku, aktuālāku un svaigāku.

Tu laikam saprati, ka nu jau kādu laiku arī man ir tas gods pieredzēt žurnāla radīšanu un piedalīties tā tapšanas procesā. Nevaru izstāstīt cik lepna jūtos, kad manās rokās nonāk, vēl pēc tintes smaržojošs, Cosmo izdevums. Nekas nelīdzinās sajūtai, kad dari darbu, ko patiesi mīli, tāpēc uzskatu, ka man ir ļoti paveicies. Tagad es varu ar pārliecību teikt, ka ja cilvēks kaut ko ļoti vēlas, tad tas noteikti piepildās. Un ja paveicās man, paveiksies arī tev. Šis, iespējams, ir lieliskākais darbs pasaulē. Un šodien es to ne pret ko nemainītu.

Uz tikšanos Cosmopolitan lappusēs,

Laura Zakse

*„Mani panākumi nebija balstīti uz augstu inteliģenci, bet gan uz lielu veselo saprātu.”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.