8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vai bikses nogalina sievišķību?

 

Reizēm, kad manā aizpildītajā grafikā ir kāds brīvs laiks, es mēdzu bezmērķīgi klīst pa ielām, deldēt parka soliņu un vienkārši vērot cilvēkus. Es pievēršu uzmanību sīkākajām detaļām, es galvā zīmēju mazas īsfilmas, ainas un izdomāju likteņa stāstus. Zīmēju tērpus… un vienkārši klausos pilsētas ielu simfonijās.

Esmu bijusi teju vai visos Rīgas parkos, pat draudīgajā Maskavas forštatē un esmu atskārtusi, novērojusi un arī sev atklājusi šo to par ko šodien gribu runāt.

Droši varu apgalvot, ka Latvijas meitene un sieviete var sev piekabināt birku “bikšu pavēlniece” – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. 90 procenti sieviešu ne tikai ikdienā staigā šajā vīriešu garderobes radītajā apģērbā, bet skaidri arī uzņemas vīrieša lomu sabiedrībā. Jūs man prasīsiet – kas vainas biksēm?Protams, nekādas vainas, ja vien biksēm nav noteicošais pārsvars jūs garderobē! Bikses ir kļuvušas kā tāda otrā āda, pielipušas pie meiteņu pakaļām un smadzenēm… Tās ir kā parazīti, kas lēnā garā nogalina sievietes enerģiju un spēju būt sievišķīgi vājai, spēju būt romantiskai, spēju būt dāmai… Bikses ir kā visu varēšanas karogs mastā.

Nesen biju Mārupes vidusskolā, iepazinos ar Mārupes vidusskolas kori. No 26 meitenēm, kas bija ieradušās uz mēģinājumu, neviena nebija svārkos vai kleitā! Un jūs domājat, manām bažām nav bez pamata? Es neesmu pret biksēm, es esmu par samērību. Biksēm ir jābūt, bet, lūdzu, neaizmirsīsim, ka pastāv arī kleitas un svārki, ka pastāv blūzes un viegli puloveri. Mēs taču esam sievietes!

Un nobeigumā: Sveika! Es esmu Indra un kopš decembra esmu Cosmo komandas sastāvā. Manā pārziņā ir modes un stila lietas. Tiekamies žurnāla lappusēs!

Indra

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.