11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kāda klases ekskursija bērniem patiks šogad?

 

Labākās klases ekskursijas ir tās, kurās bērni ne tikai paplašina savas zināšanas, bet arī apgūst jaunas prasmes un gūst pozitīvas emocijas, ko vēl ilgi starpbrīžos pārrunāt. šobrīd bērnu uzmanības noturēšanas laiks ir krietni īsāks, tādēļ jāizvēlas arī azartiska izklaide. Kurp doties nākošajā klases ekskursijā?

Iemesli, kādēļ ekskursijās izvēlēties arī izklaidi

Bērniem, kas dzīvo reģionos, ne vienmēr regulāri sanāk izbaudīt dažādas izklaides iespējas, kas šobrīd ir jo īpaši pieprasītas. Klases ekskursija ir laba iespēja skolēniem piedzīvot ko īpašāku nekā parasti, turklāt jautrā gaisotnē pavadīt dienu kopā ar saviem draugiem.

Interesantas ekskursijas ar klasi:

  • saliedē kolektīvu un palīdz sadraudzēties vienam ar otru;
  • palīdz kļūt drošākiem tiem, kas ikdienā ir klusāki;
  • māca sadarboties komandā, lai sasniegtu kopēju mērķi;
  • vairo aktīvu iesaisti dažādos pasākumos;
  • veicina radošumu un iztēli;
  • ļauj gūt pozitīvas emocijas un piedzīvojumus, ko atcerēties vēl ilgi pēc klases ekskursijas;
  • attīsta tādas prasmes kā līderība, komunikācija, stretēģiskā domāšana u.c. 

Klases ekskursija bērniem ir kā īsts piedzīvojums, ko ikviens gaida ar nepacietību no brīža, kad klase ir vienojusies par galamērķi. Kādēļ gan neapvienot lietderīgo ar patīkamo, organizējot gan izzinošus muzeja apmeklējumus, klases ekskursijas gida pavadībā, gan jautrus piedzīvojumus izklaides parkos vai pie dabas?

Lāzertags jeb lāzera peintbols

Pēdējos gadus savu uzvaras gājienu klases ekskursiju topā turpina dinamiskais lāzertags jeb lāzera peintbols vai lasertags. Tā ir draudzīga šaudīšanās aktivitāte ar veselībai nekaitīgiem infrasarkanajiem stariem.

Video

Spēli azartiskāku un interesantāku padara mūsdienu tehnoloģijas – ekipējums uzkrāj katra spēlētāja statistiku. Pēc spēles katram tiks izsniegts diploms ar individuāliem rezultātiem, turklāt ir iespēja saņemt kādu no sešiem tituliem:

  • kamikadze – bijis visdrosmīgākais spēlētājs, jo visvairāk ir ticis sašauts. Spēlētājs ir meties cīņā un kareivīgi skrējis pa visu laukumu;
  • iznīcinātājs – bijis nopietns pretinieks, jo visvairāk sašāvis pretējās komandas dalībniekus;
  • kareivis – bijis vislabākais spēlētājs, jo norāda uz vislabāko reitingu. Tas tiek aprēķināts pēc izšauto ložu skaita, precizitātes, cik reizes pašam trāpījis u.t.t.;
  • neievainojamais – spēlētājs, kurš mācējis labi paslēpties un palikt teju nepamanīts. Neievainojamais nozīmē to, ka ir ticis sašauts vismazāk reižu no visiem spēlētājiem;
  • snaiperis – šāvis visprecīzāk. To aprēķina pēc izšauto ložu skaita un cik no tām trāpīja pretiniekam;
  • rembo – īsts šāvējs, jo ir izšāvis visvairāk ložu. No šī spēlētāja labāk uzmanīties!

Bērniem ir daudz enerģijas, tādēļ klases ekskursija lāzertagā būs brīdis, kad izskrieties 1h vai 2h garumā. Pēc spēles vēl ilgi sarunas nerimsies par piedzīvoto laukumā un aktivitātes rezultātiem.

Kur spēlēt?

Plaša pieredze bērnu ballīšu un klases ekskursiju organizēšanai ir uzņēmumam “GUNSnLASERS”, kas lāzertag spēles piedāvā trīs izklaides parkos Rīgā:

  • Andrejostas ielā 8A (centrs) – divi lāzertag un divi klasiskā peintbola āra laukumi. Vienā no laukumiem ir tranšejas ar slepenu izeju uz baznīcas torni;
  • Viestura prospektā 2 (Mežaparks) – pieci lāzertaga un peintbola āra laukumi meža vidē ar uzkalniem un ielejām. Parks ierīkots kādreizējā kara bāzes teritorijā;
  • Mārkalnes ielā 10 (Jugla) – divi lāzertag iekštelpu laukumi senā manufaktūras jeb auduma ražošanas rūpnīcā. Autentiska vide un interesanti laukumi ar dažādiem šķēršļiem un aizsegiem.

Katrā parkā ir ierīkotas arī piknika vietas, bet iekštelpu parkā siltas un mājīgas atpūtas istabas. Bez maksas var ņemt līdzi savus ēdienus un dzērienus.

Klases ekskursija elektrokartingos

Interesantas klases ekskursijas ar klasi var būt arī elektrokartingos, kas Latvijā vēl ir jaunums. šādu izklaidi piedāvā “GUNSnLASERS” iekštelpu izklaides parks Rīgā, Mārkalnes ielā 10. Vairāk lasiet šajā mājaslapā!

Video 

Elektrokartingu priekšrocības:

  • kartingu jaudu ir iespējams regulēt, tādēļ var braukt arī mazāki bērni;
  • ir precīza brauciena laika uzskaite, tādēļ var sacensties par labāko apļa laiku vai kopvērtējumu pēc 5 minūšu brauciena;
  • nav nepatīkamais degvielas aromāts;
  • vienkārša un ērta kartinga vadība. 

Minimālais braucēja augums ir 1,10m, lai varētu aizsniegt pedāļus un droši stūrētu. Pirms došanās trasē instruktors izstāstīs visus drošības noteikumus, kas obligāti jāievēro. Pēc aktīvās daļas klases ekskursiju varat turpināt turpat labiekārtotās atpūtas telpās. Droši ņemiet līdzi savas uzkodas un limonādes!

Pilsētas iepazīšana

Vēstures un ģeogrāfijas stundās apgūto bērni var pārbaudīt pārgājienā pa kādu pilsētu, piemēram, Rīgu, Jelgavu vai Valmieru. Rīgā varēs papildināt zināšanas par arhitektūru, apskatotie senās ēkas, bet Valmierā uzzināt vairāk par Hanzas pilsētu vēsturi. 

Lai klases ekskursija noslēgtos ar izklaidi, rezervējiet atpūtu kādā izklaides parkā vai kino teātrī!

Lauku tūrisms

Mazākiem bērniem interesanta būs klases ekskursija uz lauku sētu, lai iepazītu tādu dzīvnieku kā zirgu, lamu, kamieļu, alpaku, trušu u.c. dzīvi. Saimnieki pastāstīs par dzīvnieciņu kopšanu, vecumu, īpašībām, bet ekskursijas noslēgumā ikviens varēs tos pabarot.

Pēc šādas aktivitātes sarīkojiet pikniku kopā ar vecākiem! Lielākoties saimniecības piedāvā speciāli iekārtotus laukumus ar ugunskura vietu un pat nojumēm lietus gadījumā.

Ekskursija Latvijas muižās

Lai uzzinātu vairāk par daudzu gadu senu vēsturi, vērts doties ekskursijā uz kādu Latvijā esošu muižu. Plašākus aprakstus, atrašanās vietas un kontaktus meklējiet Latvijas Piļu un Muižu asociācijas mājaslapā!

Labākās ekskursijas ar klasi ir tās, par kurām gribas runāt vēl ilgi pēc notikuma. Ļaujiet bērniem iegūt ne tikai zināšanas, bet arī prieku un pozitīvas emocijas!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.