6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Sezonas karstākās modes tendences: Cosmo izlase

 

Varētu šķist, ka lietainais un vēsais rudens nav tā gaidītākā sezona, taču jaunās modes tendences to padara par mūsu mīļāko gadalaiku. Pietiek vien ielūkoties jaunajās apģērbu kolekcijās, lai iemīlētos no pirmā acu skatiena. Tendenču ir tik daudz, ka katrs var atrast savai gaumei piemērotāko vai arī ļauties modes trakākajam eksperimentam – kombinēt tās visas kopā!

Aktuālās kolekcijas veikalos ir kā modes vēstures paraugstunda – tajās vari atklāt dažādu aizgājušo dekāžu spilgtākās stila iezīmes. Astoņdesmitie gadi atgriežas ar neona toņiem un polsterētiem pleciem, savukārt deviņdesmitajiem raksturīgie platformu apavi, pankroka un grunge noskaņas ļauj sadumpoties pret visu pasauli. Taču modes afēra ar septiņdesmitajiem gadiem ir visspilgtākā. Mīlestība ir gaisā, šoruden pasludina teju visi dizaineri un kolekcijās ietver spēcīgas bohēmas vēsmas. Zamšāda un bārkstis redzamas gan apģērbā, gan aksesuāros un apavos. Ik uz soļa manīsi arī hipiju dekādei raksturīgās dabas krāsas – tumši oranžo, olīvu zaļo un zemes toni. Ja vasaras stila himna ir ziedu raksti, tad rudenī tie ir etniski motīvi un folka gars.

Filmu režisors Vess Andersons un viņa kino rokraksts kalpo par spēcīgu iedvesmu daudzām apģērbu kolekcijām. Eklektisks un mazliet traks tērpu ansamblis liks tev izskatīties kā grāmatu klubiņa dalībniecei, kura tikko atgriezusies no tenisa nodarbības. Beretes, optiskās brilles ar lieliem rāmjiem, krāsaini mēteļi un plisēti svārki bija stila kods daudzās kolekcijās. Tiekamies bibliotēkā!

Aizraušanās ar gotisku, tumšu un aristokrātisku Viktorijas laikmetu ir viens no lielākajiem modes sezonas izaicinājumiem. Lakonisku minimālismu nomaina greznas delikātu mežģīņu blūzes ar augstām apkaklēm un kostīmfilmu cienīgi piegriezumi. Modernākam piesitienam šīs 19. gadsimta noskaņas tiek kombinētas ar spilgtām krāsām, ādas detaļām un seksīgiem siluetiem.

Mežģīnes un smalki audumi vairs nav noslēpums, kas tiek atklāts tikai mīļotā vīrieša acīm. Smalks un izaicinošs caurspīdīgums, kas balansē uz šauras pieklājības robežas, nu kļuvis par liktenīgās sievietes tēla neatņemamu sastāvdaļu. Veiksmīgam kontrastam caurredzamās blūzes un mežģīņu kleitas kombinē ar vīrišķīga piegriezuma mēteli vai garo vesti, padarot tēlu maskulīnāku. Izaicinoši, jutekliski un seksīgi!

Tas nebūtu rudens, ja veikalu plauktus neiekarotu rūtis. Skotu rakstam ir jābūt katras modes dāmas garderobē – ar to ātri un veiksmīgi vari atdzīvināt tumšu apģērbu. Īpaši populāras ir rūtis sarkanos toņos.

Mode prasa upurus? Ne šoruden! Dizaineri ir parūpējušies, lai tu ne tikai izskatītos stilīgi, bet arī justos ērti un komfortabli siltos un mīkstos materiālos. Viens no galvenajiem atslēgvārdiem ir kažokāda – tā manāma it visur. Šajā sezonā pūkainais materiāls redzams galvenokārt dabiskos toņos. Un, ja vēl neesi tikusi pie stilīga apmetņa, ir pēdējais laiks to iegādāties!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsRudens akcenti modē
Nākamais rakstsLaba aukstās zupas recepte