1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Deviņi iemesli, kāpēc tavi mati slikti izskatās (un, ko ar to darīt)

 

beautiful young woman with flying hair by Olesya Kuznetsova on 500px.com

Netīri matu piederumi

Ķemmes, sprādzes, taisnotāji, lokotāji, kuri tavā īpašumā ir jau miljons gadu… Šie un citi rīki matu ieveidošanai pieprasa regulāru tīrīšanu un mazgāšanu, gluži tāpat kā trauki un apģērbs. Pēc kāda laika šajos priekšmetos uzkrājas tauki, netīrumi un putekļi, kuri aizsprosto galvas ādas poras. Tas arī noved pie matu izkrišanas un galvas ādas slimībām.

Saulesbrilles

Daudzām sievietēm ir kāds nejauks ieradums – saulesbrilles valkāt uz galvas. Jā, arī tas kaitē matiem. Brilles saspiež matu folikulus (kas noved pie matu izkrišanas), un ik pa laikam izrauj kādus matus. Auč!

Sausais šampūns

Sausais šampūns ir daudzu sieviešu lielākais palīgs slikto matu dienās. Taču, pārāk bieža to lietošana , spēj aizsprostot galvas ādas poras. Tas arī noved pie augstākminētajām problēmām.

Bieža mazgāšana

Šeit, protams, daudz kas ir atkarīgs no matu tipa. Kāda bez jebkādiem pārmetumiem var matus mazgāt kaut vai divas reizes dienā, bet lielākajai daļai sieviešu tomēr būtu ar to jāuzmanās. Tu taču nevēlies, lai mati no galvas sāk birt kā skujas no Ziemassvētku egles, vai ne?

Nepietiekama aizsardzība pret sauli

Matus, tāpat kā ādu, ir jāaizsargā no apkārtējās vides ietekmes. Pavasarī un vasarā tas ir īpaši svarīgi, tāpēc matu ieveidošanai izmanto līdzekļus, kuru sastāvā ir augsts SPF.

Kokvilnas spilvendrānas

Kokvilnas gultasveļai piemīt kāda īpašība – tā lieliski uzsūc mitrumu. Tas var negatīvi ietekmēt tavus matus, jo „izsūc” no tiem mitrumu. Vai tāpēc speciālisti iesaka rītu sākt ar glāzi ūdens? Iespējams. Labāk kokvilnas spilvendrānu vietā izvēlies zīda. Tās pret matiem ir saudzīgākas.

Dvieļi

Ja tu esi pieradusi pirms žāvēšanas matus kārtīgi izberzēt ar dvieli, tad mums tev ir sliktas ziņas. Slapji mati ir daudz trauslāki, tāpēc agresīva to berzēšana ar audumu var tos padarīt vēl trauslākus. Labāk vienkārši izspied lieko mitrumu un ļauj matiem dabiski izžūt.

Zirgaste

Cieša, augsta zirgaste, ir īsts veselu matu ienaidnieks. Neraugoties uz to, ka tāds sakārtojums labi izskatās, labāk veidot to reti. Ciešas matu gumijas traumē un novājina tavus matus.

Nepareizs uzturs

Ēdiens ir viena no skaistuma pamatvērtībām. Bez pareiza uztura nebūs spīdīgu un veselīgu matu. Matiem ļoti svarīgs ir A, C un E vitamīns.

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.