6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ieklausies dabas spēkā!

 

Stenders piedāvā granātābola koka sēklas kvēlai mīlestībai.  Seno grieķu un romiešu mitoloģijā granātābols tika cildināts kā pilnības simbols, bet pašu granātkoku tā ugunssarkano ziedu dēļ  saukuši par mīlestības un auglības simbolu. Senajā Romā līgavas nēsājušas ziedoša granātkoka zaru vainagus, lai jaunā pāra mīla būtu stipra un noturīga.

granatabolst_200 pomegranate_200

Olīvkoka sēklas mieram un auglībai. Kā vēsta leģenda, sengrieķu gudrības un iekšējā skaistuma dieviete Atēna, lai uzvarētu strīdā ar jūras dievu Poseidonu par tiesībām valdīt Atēnās, ietrieca savu šķēpu klintī. No tā izauga pirmais olīvu koks. Olīvas kļuva par auglības, tirdzniecības veiksmes, cilvēka likteņa un godīguma simbolu. Olīvkoka zari nozīmēja mieru, prieku un dzīvību.

greek_olive_tree_200 olivewoodtrees_200

Strelīcijas sēklas enerģijai un gribasspēkam.  Strelīcija ir Dienvidāfrikas augs, kura skaistumu un eksotisko formu apbrīno visā pasaulē. Zieds savu nosaukumu ieguvis par godu Anglijas karalienei Šarlotei Sofijai, kas dzimusi kā vācu hercogiene Mēklenburga- Strelica. Strelīcijas forma atgādina cekulaino dzērvi jeb paradīzes putnu, tādēļ tautā šo ziedu tā arī dēvē -par paradīzes putnu (Paradise Bird).  Ja kādam pasniedzat strelīciju, Jūs dāvināt līksmību un prieku.

strelicija_200 strelitzia_200

Sekvojas sēklas – nemirstībai. Mūžzaļā sekvoja ir viens no visilgāk dzīvojošajiem augiem uz Zemes. Tās mūža ilgums ir vairāk nekā 2000 gadu. Kā vēsta kādas Ziemeļamerikas tautas leģenda, stalts un spēcīgs indiāņu vadonis reiz mīlējis skaistu meiteni, kura katru rītu nāca uz mežu plūkt ziedus. Kādu dienu meitene vairs neatnāca. Jaunā indiāņa sirds lūza, bet tas zvērēja mūžīgu mīlestību un uzticību. Vietā, kur viņš stāvēja, izauga sekvojas koks. Un aug tur vēl šobaltdien.

Uzklausi mūžīgās mīlas solījumus!

greek_olive_tree_200_01

Bet  Senās Āfrikas tautās baobabs tiek uzskatīts par zemes simbolu. To dēvē arī par aptiekas koku un maģijas koku. Baobabs simbolizē spēku, varenību un zināmā mērā arī mūžību. Šis koks tiek uzskatīts par vienu no pašiem senākajiem planētas dzīvajiem pieminekļiem. Kāda indiešu leģenda vēsta, ka tam, kurš nostāsies zem baobaba zariem, tas dos visu, ko cilvēks lūgs.

baobab_200 baobabs_200_01

Savukārt lotoss simbolizē atdzimšanu un mūžību. Tas ir dievišķs simbols, ko bieži uzskata par skaistuma etalonu. Ļaudis runā, ka lotoss, ziedlapiņām atplaukstot pa vienai vien, atveras gluži kā dvēsele apgarotībai. Maigais un tīrais zieds ir kā svēts solījums atdzimšanai no pirmatnējā haosa.

lotos5_200

Koka mūžs ir ilgs. Tā dzīves dienas aizrit mierā un bez steigas. Cilvēks atnāk pie koka, atspiežas pret to un atgūst mieru. Saņēmis no koka spēku, viņš dodas tālāk atjaunots. Koks paliek. 

Ieklausies…un ļaujies dabas varai!

www.stenders.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.