14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Lasi matu speciālistes atbildes uz lasītāju jautājumiem!

 

Jau labu laiku ievācu informāciju par matu taisnotājiem, negribas pakļaut savus matus neprofesionālām ierīcēm, tāpēc man ir jautājums – kādas firmas matu taisnotāji būtu labāki, un vai pie friziera pasūtītie taisnotāji ir labāki?

Atbilde: Varat konsultēties pie sava meistara, bet ieteiktu pievērst uzmanību pannas pārklājumam, tam jābūt teflona, lai mati nepiedegtu un nededzinātu tās vielas, kas ieklātas matos pirms taisnošanas. Iesaku lietot pirms matu žāvēšanas līdzekļus, pasargā matus no karstuma iedarbības – gan fēna, gan pannas. Noderēs arī Keune līdzeklis Care Line Ultimate Control Frizzy Hair, tā sastāvā ir Silsoft, kas matiem uzvilks tādu kā plēvīti un mati būs pasargāti divkārt. Mati pirms pannošanas labi jāizžāvē un jāatdzesē.

Man ir diezgan gari, balināti mati, bet ir viena nejauka lieta – mati ir ļoti smalki, un, dienai ejot, tie sāk izskatīties, kā pie galvas pieplakuši. Es gribētu zināt, kādu matu līdzekli es varētu lietot, lai ievērojamāk palielinātu matu kuplumu? Varbūt ir kādas iedarbīgas matu putas?

Atbilde: Vajadzētu lietot apjomu palielinošu šampūnu, bet, lai pasargātu balinātus matus, izmanto Keune Care Line dzeltenās sērijas masku, kuru uzklāj uz matu galiem un labi izskalo. Mati būs apjomīgi, spīdīgi un pasargāti. 

Labdien! Vēlējos pajautāt par matu šķelšanos. Regulāri krāsoju (piekrāsoju) matus, lietoju gan matu balzamu, gan maskas, kas atjauno, bet nekādu rezultātu. Esmu izmēģinājusi daudzu ražotāju produktus, bet nekā. Arī apgriežu, bet pēc 2 nedēļām atkal visi matu gali sašķēlušies. Nezinu, ko vairs iesākt. Paldies.

Atbilde: Tā kā bieža krāsošana ir ietekmējusi matu apvalka nodilumu, tad pēc šampūna un maskas lietošanas ieteiktu matus pārklāt ar Leave-in repair krēmu, tas atjaunos matu kutikulu un ārstēs no iekšpuses, mati kļūs dzīvīgi un izturīgāki pret šķelšanos, krēms jāklāj pēc žāvēšanas un nav jāizskalo.

Labdien! Man ir krāsoti mati, tie spurojas, tāpēc bieži tos taisnoju ar matu pannu, kā rezultātā tie kļūst neveselīgi un sausi! Ko jūs varētu ieteikt? Paldies!
Atbilde: Lai saglabātu matu toni un pasargātu no mehāniskajiem procesiem, ieteiktu lietot Keune Care Line Ultimate Control šampūnu un masku. Noderēs arī spreji, kas pasargā matus no karstuma ietekmes pirms fēnošanas un pannošanas, mati kļūs izturīgāki, gludāki un spīdīgāki. 

Kā matus padarīt veselīgus, spīdīgus? Man tie ir ļoti sausi.

Atbilde: Ja mati nav krāsoti, ieteiktu pievērst uzmanību tieši matu kondicionēšanai, noteikti vajadzētu lietot masku ar dabisku, mitrinošu sastāvu, kā arī lielākam efektam šampūnu no tās pašas sērijas.

Vai, lietojot matu masku, pirms tam ir jālieto arī kondicionieris?

Atbilde: Noteikti nē, jālieto ir šampūns un vai nu tikai kondicionieris, vai maska. Lielākam efektam, protams, maska, bet, ja mati nav krāsoti vai balināti, vari lietot kondicionieri, bet ar masku palutināt matus 2 reizes nedēļā. 

Man ir smalki, blondi mati, un tie vienmēr, iestājoties aukstākam laikam, elektrizējas. Vai ir kādi līdzekļi, lai to novērstu?

Atbilde: Taviem matiem nepieciešamas papildu minerālvielas. Lai uzlabotu matu stāvokli, iesaku pamēģināt jaunās Care Line dzeltenās sērijas šampūnu un masku, kā arī Thermal Protector veidošanas līdzekli, kas pasargās matus no kaitīgās vides ietekmes un mehāniskajiem procesiem, mati kļūs izturīgāki un veselīgāki, līdz ar to novērsīs elektrizēšanos.  

Sveiki! Gribēju pajautāt, ko vēl man lietot gariem matiem? Lietoju Keune šampūnu, masku, bet mati nav īsti veselīgi, tie ir diezgan sausi. Dažreiz tos arī taisnoju, varbūt varat ieteikt kādu labu līdzekli, lai taisnošana tos nesabojātu vēl vairāk?

Atbilde: Ieteiktu pamēģināt Keune Care Line Ultimate Control Frizzy Hair sērijas produktus, kas palīdzēs kopt matus, dos tiem vitalitāti un spīdumu, kā arī mati būs pasargāti taisnojot. Vari pamēģināt Keune Blend de-frizz krēmu pirms matu veidošanas, tas nostieps matus, tie būs gludāki un spīdīgāki, taču nesataukos un nesaķepinās.  

Kādus līdzekļus vislabāk lietot matiem, kuri ātri sataukojas pie saknēm?

Atbilde: Vajadzētu pārskatīt ēdienkarti, izvairīties no trekniem ēdieniem un ātrajām uzkodām. Lai normalizētu tauku dziedzeru darbību galvas ādā, iesaku lietot attīrošu šampūnu, produkta aktīvais sastāvs normalizēs dziedzeru darbību, attīrīs matus, tie kļūs veselīgi, stipri un spīdīgi. Ieteicams mazgāt 2 reizes. Vēlamo rezultātu iegūsi ātrāk, ja otrajā reizē mazliet pamasēsi galvas ādu un paturēsi šampūnu matos.

Šobrīd mani mati ir mazliet pāri pleciem, bet esmu nolēmusi audzēt vismaz līdz muguras vidum, jo tādi man izskatās vislabāk, turklāt šogad žetoni, izlaidums… Vai matu galu aplīdzināšana varētu veicināt matu ātrāku augšanu, vai neko neaplīdzināt un gaidīt, kad paši izaugs?

Atbilde: Ieteikšu lietot kādu no matu augšanas veicināšanas līniju produktiem –  noteikti šampūnu un losjonu, to aktīvais sastāvs nostiprinās matu saknes un aktivizēs augšanas fāzi. Kā arī 2 reizes mēnesī apmeklē Keune So Pure Spa procedūru galvas ādai, lai veicinātu matu augšanu.

Sveiki! Man pēc dabas ir lokaini mati. Jau ilgu laiku es tos biju taisnojusi, tagad nedaudz atpūtinu, jo tie šausmīgi šķeļas un ir sausi. Jautājums tāds: vai ir kāds labs līdzeklis, kas matus, taisnojot ar taisnotāju, palīdz saglabāt ilgāk taisnus? Jo, izejot mitrā gaisā, tie sāk čirkoties, kas man ļoti nepatīk.

Atbilde: Iesaku pirms taisnošanas tomēr lietot speciālus matus taisnojošu šampūnu, kondicionieri, krēmu un līdzekli pēc taisnošanas, lai saglabātu vēlamo rezultātu. Mati būs gan kopti, gan spīdīgi gludi, tie arī lieliski smaržos.  

Labdien! Vēlējos pajautāt – es matus mazgāju katru dienu, tāpēc labprāt gribētu uzzināt kādus šampūnus varētu ieteikt ikdienas matu kopšanai? Esmu izmēģinājusi ļoti daudzus, bet īsti nav tāda, kas mani apmierinātu! Jau iepriekš paldies!
Atbilde: Tā kā neesi norādījusi, vai mati ir krāsoti vai nav, iesaku pamēģināt lietot Keune So Pure Restoring vai Revitalizing sēriju, kas ikrīta matu mazgāšanu pārvērtīs mazā spa rituālā, tie kļūs vitāli, spīdīgi un kopti.  

Man ļoti rūp matu izskats. Būdama vēl pārāk jauna un pārgalvīga, matus bieži krāsoju, nepievēršot uzmanību apkārtējo sacītajam, ka tādā veidā tos bojāju. Tagad vēlos darīt visu iespējamo, lai mati izskatītos skaisti. Mani mati ir ļoti plāni, katru rītu tos mazgāju (es nevaru aiziet uz darbu, tos neizmazgājusi), jo mati ātri taukojas. Lai arī paši mati ātri taukojas, matu gali (aizmugurē) ir ĻOTI sausi, tos pat nevar īpaši nokrāsot – tādi kā caurspīdīgi… Un pārējie mati ir spuraini, nevaru tos nogludināt, paši galiņi stāv gaisā. Pirms kāda laika izmantoju matu taisnotāju, bet tad nonācu pie secinājuma, ka tas taču matus BOJĀ VĒL VAIRĀK. Lūdzu, sniedziet kādus ieteikumus!!! Paldies jau iepriekš!

Atbilde: Liekas, ka Tavi mati ir gaiši krāsoti, kaut neesi norādījusi… Ieteiktu lietot galvas ādu regulējošu šampūnu, kas normalizēs tauku dziedzeru darbību, un mati tik ātri netaukosies. Matu galiņiem ieteiktu lietot masku, mati kļūs vieglāk ķemmējami, veselīgāki un pasargātāki.

Kādreiz diezgan regulāri krāsoju matus, bet man tie bija ļoti biezi un veselīgi. Tagad jau gandrīz gadu neesmu tos krāsojusi, jo vēlos atgūt dabīgo matu krāsu, bet tie paliek arvien neveselīgāki, trauslāki un ļoti krīt ārā. Mazgāju ar labu šampūnu un vienmēr lietoju balzamu, šad tad ielieku masku un ar fēnu matus tikpat kā nekad nežāvēju. Ko darīt, lai mati paliktu veselīgāki un tik daudz nekristu ārā???
Atbilde: Ieteiktu lietot speciālu šampūnu matu sakņu nostiprināšanai, kā arī losjonu, kas aktivizēs jaunu matu augšanu. Produktu bagātais sastāvs padarīs matus spīdīgus, kuplākus un stiprākus, jālieto regulāri.

Bieži tieši matu gali ir neveselīgi, vai Jums nav ieteikums, kādus šampūnus vai arī citus matu līdzekļus lietot? Man ir dabiskie mati, ar fēnu es nežāvēju un lokšķēres izmantoju ļoti reti, ļauju pašiem izžūt. Pie friziera eju ik pēc diviem mēnešiem, lai apgrieztu matu galus. Vai man lūdzu varētu kaut ko ieteikt???? Paldies!
Atbilde: Matu galiem ir nepieciešama papildu aizsardzība, ieteiktu tos pārklāt ar serumu, kas aizsargā matus. Ja vēlies tos paārstēt, noteikti vajadzētu lietot kopjošās sērijas šampūnu un masku, kā arī leave-in krēmu matu apvalka uzlabošanai, mati kļūs izturīgāki, kā arī būs pasargāti no ārējiem faktoriem.  

Mani jau kādu laiku moka viens jautājums, uz kuru nevaru rast atbildi, esmu novērojusi, ka man jau kādu laiku pastiprināti izkrīt mati. Esmu lietojusi gan vitamīnus, gan arī matu kosmētiku, kas ir paredzēta tieši šādai problēmai, bet nekādus manāmus rezultātus neesmu novērojusi. Jāpiebilst, ka esmu veģetāriete, bet cenšos uzturā lietot tādu pārtiku, kura satur tieši veģetāriešiem nepieciešamās vielas, tāpēc domāju, ka tā nevarētu būt problēma. Vēlētos noskaidrot, vai varētu būt vēl kāds cits iemesls matu izkrišanai? Jau iepriekš saku lielu paldies!!!!

Atbilde: Malacis, visu dari pareizi, tikai matiem ir vajadzīgas vēl papildu minerālvielas, ieteiktu lietot Keune Care Line Derma Activating šampūnu un losjonu, produktu aktīvais un bagātais sastāvs dziļi iesūksies galvas ādā un uzlabos matu sakņu izturību, kā arī aktivizēs matu augšanas fāzes. Mazgā 2 reizes, otrajā reizē aktīvi masē galvu un paturi pāris minūtes šampūnu, pēc tam iesmērē attiecīgo losjonu un neizskalo. Produkti ir laboratoriski pārbaudīti.  

Sveiki! Man ir blondi, balināti mati. Tie ir galīgi beigti un neveseli. Kā liela pūka uz galvas. Kā uzlabot to struktūru? Varbūt tiešām ir kāds līdzeklis, kas palīdz? Paldies!
Atbilde: Protams, arī Tavai matu struktūrai ir piemēroti līdzekļi, iesaku pamēģināt Keune Care Line dzeltenās sērijas šampūnu un masku, kā arī Hair Repair krēmu pēc žāvēšanas, kas uzlabos matu struktūru, mati kļūs izturīgāki, to apvalks nebūs tik trausls un lūstošs.  

Man mājās ir ļoti ciets ūdens, un līdz ar to mati paliek ļoti sausi. Un tie vēl ir balināti šķipsnās! Vairs nelīdz iepriekš lietotie kopšanas līdzekļi un maskas! Kā to labot?

Atbilde: Ūdens ietekme ir minimāla, matu stāvokli drīzāk ietekmēs produktu izvēle. Iesaku pamēģināt masku sausiem un krāsotiem matiem, kā arī šampūnu no tās pašas sērijas, mati kļūs veselīgāki, izturīgāki un vieglāk veidojami.

 

Keune produkciju iespējams iegādāties t/c Stockmann un Kristiana veikalu tīklā Rīgā. Tāpat par Keunes produktiem vari jautāt frizieriem visā Latvijā.

Iepazīsties arī ar citām Keune speciālista atbildēm! Spied šeit!

blend_logo_colors_200_02

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.