5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Uzzini, kā draudzēties ar sauli!

 

Ādas iedegums parādās, saules iedarbībā palielinoties melanocītu skaitam un aktivitātei (melanocīti ir šūnas, kas producē ādas pigmentu – melanīnu).   Tā ir dabiska ādas aizsargreakcija.  Ja rodas apdegumi, tas nozīmē, ka ultravioletais starojums ir bijis intensīvāks par melanīna aizsargspējām.

Saules UVB starojums ir "saules apdeguma" cēlonis, savukārt UVA starojums izraisa priekšlaicīgu ādas novecošanu un ietekmē cilvēka imūnsistēmu. Abi UV starojuma veidi ir būtiski ādas vēža apdraudējuma veicinātājs. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties aizsarglīdzekli, kas satur filtrus pret abu veidu starojumu ar marķējumu anti UVB un anti UVA.

Klikšķini šeit un uzzini testa veidā, kāds saules aizsarglīdzeklis ir piemērotākais Tavam ādas tipam! 

  vichy_fluids_50_200lierac_spf15_200

Jāatceras, ka jālieto ne tikai aizsargkrēmi pirms došanās saulē, bet tikpat svarīgi ir arī krēmi pēc sauļošanās. Šo krēmu sastāvā ir spēcīgi antioksidanti, kas aizsargā ādu un stimulē ādas šūnu atjaunošanos un nostiprina iegūto iedegumu.

lierac_pec_saules_200  vichy_pecsaules_pienins_200

Mērena saules staru iedarbība ādu padara gludāku, elastīgāku, piešķir tai veselīgu izskatu, turpretim pārspīlēts saules kults rada pretēju efektu: āda kļūst sausa, veidojas grumbas un pigmentplankumi. 

Vairāk par veselīgu sauļošanos vari uzzināt šeit!


 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsCik smagi būt vientuļam!
Nākamais rakstsizdomāju