2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Parūpējies par savu mammu!

 

Katra trešā sieviete ap piecdesmit slimo ar osteoporozi. Osteoporoze ir hroniska kaulu slimība, kuras rezultātā "pilnīgi nejauši" var rasties kaulu lūzumi – piemēram, kāpjot lejā pa kāpnēm var salauzt potīti. Atspiežot roku pret sienu var salauzt plaukstas locītavu. Kamēr nekas nav salauzts, slimību var pat nepamanīt. Osteoporozei ir vairāki rašanās un attīstības iemesli. Vairāk par tiem vari izlasīt www.osteoporoze.lv. Iespējams, Tu nezini, vai Tavai mammai ir šī slimība. Iespējams, to nezina arī viņa pati. Parūpējies par savu mammu un aizved viņu pie ārsta!

Lai aicinātu sievietes parūpēties par savu veselību, Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrība sadarbībā ar vairākiem veselības centriem rīko akciju "Pasargā savu mammu no lūzumiem!". Akcija ilgs visu oktobri, tās laikā ārsta apmeklējums būs ievērojami lētāks kā parasti. Apmeklējuma laikā Tavai mammai tiks veikta osteodensitometrija – tas ir precīzākais veids, kā noskaidrot, ir šī slimība, vai nav. Vairāk informācijas – par katru veselības centru, kas iesaistījušies akcijā, tālruņa numuriem, uz kuriem zvanīt, lai pieteiktos uz konsultācijām, pieņemšanas laikiem, Tu varēsi saņemt, zvanot uz 1188.

Akciju atbalsta arī aktrise Agnese Zeltiņa un TV "seja" Kristīne Virsnīte. Lai aicinātu pieaugušās meitas un dēlus aizvest savas mammas uz pārbaudi, viņas kopā ar savām mammām devās pie ārsta uz konsultāciju.

agneses_zeltinas_mammai_gunai_zeltinai_izmera_garumu_430

gunai_zeltinai_veic_osteodensitometriju_430

agnese_zeltina_guna_zeltina_peta_rezultatus_430

Pēc konsultācijas abas meitas teica, ka priecājās, ka ir iesaistījušās akcijā. Kristīne Virsnīte tāpēc, ka viņas mātei osteoporozi nekonstatēja. Agneses Zeltiņas mātei osteoporoze diemžēl tika atklāta, taču agrīnā stadijā – tāpēc ir lielas cerības to veiksmīgi izārstēt.

 densitometrija_virsnites_mamma_430

prieks_par_rezultatu_virsnite_mamma_430

virsnites_mammas_osteodensitometrijas_rezultats_redzams_datora_430 

Parūpējies par savu mammu, aizved viņu pie ārsta!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.