6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Sulu mēnesī dzer sulas un dzīvo veselīgi!

 

Sulu mēnesi pasludinājusi Sulu ekspertu padome, kurā apvienojušies uztura, veselības, valsts institūciju un ražošanas speciālisti. Sulu eksperti aicina iedzīvotājus Sulu mēnesī vairāk izvēlēties veselīgus produktus un neveselīgu dzērienu vietā izvēlēties uzturā sulas, kas ir bagātīgas ar vitamīniem un organismam nepieciešamām uzturvielām.

 

"Aprīlis pēc senlatviešu kalendāra jau tiek dēvēts par sulu mēnesi. Tāpēc arī turpinām šo tradīciju mūsdienās un izvēlamies aprīli kā mēnesi, kad izglītojam sabiedrību par sulu vērtīgajām īpašībām, dabīgumu un arī veselīgumu. Aprīlim ir arī simboliska nozīme – pēc garās ziemas mostas daba. Tādēļ šogad sulu mēnesi veltam sulu enerģijai," stāsta Inga Pūce, Sulu ekspertu padomes pārstāve un uztura speciāliste.

Sulās ir ne tikai vitamīni un dažādas organismam nepieciešamas uzturvielas, kā, piemēram, ogļhidrāti un minerālvielas, bet tās, pateicoties to īpašībām, arī sniedz enerģiju un možumu. Turklāt sulu sniegtā enerģija ir noturīgāka nekā citiem produktiem. Tādēļ sulu eksperti iesaka izdzert glāzi sulas no rītiem, lai uzlabotu koncentrēšanās un darba spējas.

nestea_greentea_alveja_zemenes_491_491

Foto: Nestea

Dzer sulas un dzīvo veselīgi!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsBildes – jautājums…
Nākamais rakstslove u…