9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

AVON iesaka: Apgūsti veselīga iedeguma noteikumus

 

 

 Kā iedarbojas saules stari?

UVA stari bojā hipodermas kolagēna un elastīna šķiedras. Mēs nejūtam UVA staru iedarbību, kaut to radītie bojājumi ir neatgriezeniski un ir vainojami ādas pāragrā novecošanā.

UVB stari iedarbojas uz ādas virsmu un bojā epidermu, var izraisīt apdegumu. Dermatologi brīdina, ka vairāki saules izraisīti apdegumi palielina risku saslimt ar ādas vēzi.

Aizsargājot ādu, ir svarīgi to darīt efektīvi – pasargājot gan no UVA, gan UVB stariem!

Iepazīsties ar veselīga iedeguma nosacījumiem!

1.Izvairies no atrašanās saulē no 11 līdz 15, kad saules radiācija ir visintensīvākā. Lieto saulesbrilles un neaizmirsti cepuri!

2.Uzklāj saules aizsardzības līdzekļus 10 – 30 minūtes pirms došanās saulē.

3.Svarīgi! Vidējas miesas būves cilvēkam nepieciešams 6 tējkarotēm līdzvērtīgas SPF saturoša līdzekļa daudzums.

4.Ķermeņa jutīgajām daļām – āda ap acīm, kakls, rokas, ceļgali, deguns, pēdu virspuse iedeg visintensīvāk. Tām nepieciešama papildus aizsardzība.

5.Viedo iedegumu pakāpeniski! Pirmajās sauļošanās dienās lieto līdzekli ar augstāku aizsardzības faktoru un neuzturies saulē pārāk ilgi. Šo laiku pakāpeniski var paildzināt, lēnām gūstot pakāpenisku iedegumu.

6.Neaizmirsti uzklāt saules aizsardzības līdzekli arī grūti sasniedzamām vietām – starp pleciem, zem ceļgaliem.

7.Ik pēc 2- 3 stundām atkārtoti uzklāj saules aizsardzības līdzekli.

8.Ūdens, smiltis un sniegs atstaro saules starus, veicinot apdeguma risku. 90% UV staru izkļūst cauri mākoņiem, 50% radiācijas sasniedz mūs pat ēnā.

9.Iedegums nepasargā no saules apdeguma, tādēļ nepārtrauc lietot saules aizsardzības līdzekļus arī tad, kad esi iedegusi.

Dodoties saulē, AVON iesaka līdzekļus ar dažādiem saules aizsardzības faktoriem no SUN+ sērijas: mitrinošu aizsardzības krēmu jutīgai ādai, mitrinošu eļļu sausai ādai, želeju jutīgai ādai, aizsardzības krēmu ar minerāliem un citus – ar dažādām aizsardzības pakāpēm, dažādiem ādas tipiem.

avon_dz_430_01 Arī pēc sauļošanās ādai ir nepieciešama īpaša kopšana. Šim nolūkam AVON piedāvā īpašus līdzekļus no SUN+ sērijas: atvēsinošu izsmidzināmu līdzekli ar vitamīnu C, mirdzošu iedeguma pastiprinātāju, nomierinošu krēmu pēc sauļošanās, kā arī krēmu ar pantenolu.

avon_z_430avon2_430 

Jautājiet savai AVON Konsultantei!

www.avon.lv

67389788

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstskarakumbs
Nākamais rakstsJūs aizmirsāt kaut ko…