1.6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Frizūras un matu kopšana ballīšu sezonā

 

BES Beauty & Science imidža foto

Tuvojoties svētku sezonai, arvien aktuālāks kļūst jautājums – kādas frizūras veidot Ziemassvētku vakarā vai gadumijā, kādi aksesuāri šobrīd ir aktuāli un kā kopt matus aukstajā ballīšu sezonā, lai nenodarītu tiem pāri? Cosmo konsultējās ar Kolonna Day Spa speciālistiem, lai uzzinātu atbildes uz aktuālākajiem jautājumiem.


Kādi matu sakārtojumi būs aktuālākie Ziemassvētku un Jaunā gada ballītēs? 

Atbild KOLONNA DAY SPA salona friziere Agita Cimoško (“Rīga Plaza”): 

Šogad Ziemassvētku un Jaunā Gada ballītēs aktuālākās tendences ir gan smalkas, gan viegli viļņainas lokas un dažādi pinumi, kas simboliski atgādina zirga krēpes. Sagaidot Zilā Zirga gadu, ir svarīgs dabiskums un nesamākslotība, tāpēc mati var būt taisni un brīvi krītoši vai ar vijīgām lokām. 

Iesaku nodrošināties ar apjomu veidojošajiem līdzekļiem. Tāpat šosezon gan ikdienas gaitās, gan arī vakara izklaidēs modē ir interesantas copes dažādās variācijās. Jātceras, ka Ziemassvētkos viskrāšņākajai ir jābūt tieši eglītei, tāpēc svētku frizūrās vajadzētu izmantot ne vairāk kā divus matu aksesuārus. 

Novēlu visiem laimīgu, mīlestības un panākumiem pilnu Jauno 2014. zirga gadu! 

 

Kā dažādot svētku frizūras ar matu aksesuāriem? 

Atbild KOLONNA DAY SPA friziere Ilze Zelča (“Alfa”): 

Šīs sezonas interesantākā tendence ir retro. Īpaši – retro stila lokas, kas sākas no matu vidusdaļas. Joprojām virsotnes turpina iekarot 60. gadu frizūras, kurām raksturīgs apjoms un uz āru ielocīti matu gali. 

Ja runājam tieši par aksesurāriem, tad iecienītākie svētkiem noteikti būs 20., 30. gadu trends –  dažāda izmēra košas spalvas, kā arī platās matu lentas. 

Tieši ar matu aksesurāru palīdzību iespējams izveidot vienas frizūras dažādas interpetācijas. Retro lokas var būt brīvi krītošas, bet tās var arī atspraust uz vienu pusi ar vintage stila sprādzi. Tāpat matus var gan sasiet ar plato matu lentu, gan ielocīt matu galus aiz lentas, gan lentā ietīt tikai pašus galus uz iekšpusi un sasiet tvistā pakauša apakšdaļā.  

Kā lielisks aksesurārs kalpo arī paši mati. Var izmantot bizi no vairākām šķipsnām, kuru pārliek pāri pierei kā stīpiņu. Ja matus izmanto kā aksesuāru, tad fantastiski oriģinālu pieeju tam sniedz krāsainās, pieaudzējamās šķipsnas. 

 

Kā pareizi kopt matus ziemas sezonā? 

Atbild KOLONNA DAY SPA friziere Inese Džonsone (“Alfa”): 

Ziemā mati spēcīgi elektrizējas sausā gaisa dēļ. Elektrizēšanos veicina arī galvassegu valkāšana, tādēļ noteikti rekomendēju izmantot matu balzamu. Gluži tāpat kā mēs ziemās vairāk domājam par ķermeņa ādas mitrināšanu un barošanu, pastiprināta uzmanība jāpievērš arī matu mitrināšanai.

Ja iespējams, tad būtu ieteicams izvairīties arī no fēna karstā gaisa, kas sausumu un elektrizēšanos veicina vēl vairāk. Tomēr, tā kā matu žāvēšana ar fēnu vairumam sieviešu ir neatņemams ikdienas rituāls, noteikti būtu jālieto termoaizsarglīdzekļi matiem un fluīds matu galiem.

Ja mati dienas laikā elektrizējas un pa rokai ir matu laka, tad tu vari iegūt tūlītēju sakārtotu matu efektu, iepūšot laku plaukstā un pārlaižot to viegli pār matiem. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsCosmopolitan Night Out 2013
Nākamais rakstsIemīli sevi!