1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Piparu uzlējums: Matu stiprināšanai un augšanas stimulēšanai

 

Raw Organic Red Thai Peppers by Brent Hofacker on 500px.com

Piparu uzlējums ir pārbaudīts tautas līdzeklis, bet nevajag uzskatīt, ka tas būs brīnumlīdzeklis gadījumā, ja daba tevi ir apveltījusi ar plāniem matiem, vai arī ja problēmas ar matiem ir saistītas ar iekšējo orgānu slimībām.

Piparu uzlējumu izmanto gadījumos, kad iemesls sliktajam matu stāvoklim (novājinātas saknes, matu izkrišana) ir saistīts ar īslaicīgu iedarbību uz matiem (sezonas avitaminoze, ilgviļņi, matu krāsošana/balināšana).Piparu uzlējums nostiprina matu saknes un paātrina matu augšanu.

Ja esi pamanījusi, ka pēc krāsošanas mati sāk intensīvi izkrist, lieto sarkano piparu uzlējumu. Atšķaidīts lielos daudzumos ,tas veicinās asins pieplūdi galvas ādai, tā uzlabojot matu barošanu.

Uzlējuma pagatavošana

Ņemam 1/4 asā sarkanā pipara, 1/4 glāzi spirta. Piparu sasmalcinām, aplejam ar spirtu. Atstājam uz vienu nedēļu ievilkties, tad izkāšam. Ņemam 1 daļu piparu uzlējuma un atšķaidām ar 10 daļām ūdens. Pagatavoto maisījumu rūpīgi ierīvējam galvas ādā. Lietojam 2–3 reizes nedēļā, kādreiz var atstāt neizskalotu arī uz nakti.

Piezīmes:

Procedūras sākumā sajutīsi vieglu dedzināšanu. Ja jūti stipru dedzināšanu, uzlējums ir jāatšķaida.

-Izmanto cimdus uzlējumu uzklājot un nomazgājot.

-Uz galvas ādas nedrīkst būt ādas bojājumu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.