6.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Septiņas lietas, kas jāzina, pirms pievērsties epilācijai

 

Woman walking on beach by Benny Marty on 500px.com

Mūsdienās eksistē daudz veidu, kādos atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem dažādās ķermeņa zonās. Šoreiz parunāsim par epilatora izmantošanu – daudzām sievietēm sāpīga, bet diezgan lēta un iedarbīga metode. Protams, ja to pielieto pareizi…

Izvēlies starp sauso vai slapjo epilācijas sistēmu

Jā, ir divu veidu epilatori, tāpēc tu droši vari izvēlēties to, kas labāk der tev. Slapjie epilatori parasti ir bez vada un ūdens izturīgi, tāpēc to droši vari lietot dušā vai vannā, bet sausie, attiecīgi, ir ar vadu un nav ūdensizturīgi. Daži modeļi darbojas abos veidos.

Slapjais epilators ir ērtāks, ja matiņi ir biezi un cieti, jo āda ir mīkstāka un sāpes – mazākas. Sausajā epilācijā pluss ir tāds, ka izrauti tik arī smalkie matiņi un „pūkas”.

Neaizmirsti skrubēt ādu

Kā izvairīties no matiņu ieaugšanas? Divi vārdi – ādas skrubēšana. Noskrubējot atmirušās ādas šūnas, tu atbrīvo ādas poras, tādēļ matiņi var brīvi augt. Ar laiku tie kļūst vājāki un plānāki, tāpēc, ja neskrubēsies, tie nevarēs izaugt cauri cietajai ādai. Tas novedīs pie neglītiem, ieaugušiem matiņiem.

Noskuj matus, ja ir nepieciešamība

Ja tu epilē matiņus, kas ir pārāk gari, tu riskē ar to nolūšanu, nevis izraušanu. Ideālā gadījumā visiem matiņiem būtu jābūt līdzīga garuma.

Turi epilatoru pareizi

Epilācijas procesa laikā pastiep ādu un turi epilatoru 90 grādu leņķī. Tādējādi tas spēs precīzāk un NESĀPĪGĀK izraut matiņus.

Ej pretīm augšanas virzienam

Tāpat, kā skujoties, epilatoru ir jāvirza pretīm matiņu augšanas virzienam.

Mitrini ādu

Pēc epilēšanās neaizmirsti kārtīgi mitrināt ādu. Tā tiek spēcīgi sakairināta, tāpēc pieprasa īpašas rūpes.

Esi pacietīga

Epilācija varētu būt sāpīga, tev būs jāņem vairākas pauzes, lai atkal saņemtos… Bet, jo biežāk tu to darīsi, jo vieglāks un ātrāks būs process. Pēc tam tu par to tikai priecāsies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.