6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Stop, novecošanai! 6 ieradumi, kuru dēļ tu izskaties vecāka

 

Pieaugšana un tad jau lēna novecošana… Laiku nevar apturēt, bet, kāpēc izskatīties vecākai, ja no tā var izvairīties? Lasi tālāk un pārliecinies par to, ka tu nedari sevi vecāku.

Tu nelieto saules aizsargkrēmu

Daudzi speciālisti uzskata, ka āda būs jauneklīga un mirdzoša, ja to sargās no kaitīgās saules ietekmes. UV starojuma dēļ āda noveco ātrāk, rodas grumbas un pigmentācijas plankumi. Pat neilga uzturēšanās saulē var novest pie nepatīkamām sekām. Pārliecinies, ka tavam ikdienas sejas ādas krēmam ir aizsardzība (vismaz SPF15) arī ziemas laikā.

Tu maz guli

Miegs ir nepieciešams ne tikai tavai veselībai, bet arī ādas skaistumam. Miega laikā āda atpūšas un atjaunojas pēc dienas laikā gūtās ietekmes (saules stari, netīrumi). Ja tu guli maz, āda nespēj paspēt atpūsties un tā nav gatava jaunai diena. Pirms došanās gulēt uzsmērē mitrinošu krēmu un guli vismaz septiņas stundas. Atceries, nakts laikā āda izžūst un sliktāk atjaunojas!

Tu ēd maz dārzeņu un augļu

Augļos un dārzeņos esošais E vitamīns pasargā ādu no UV starojuma, A,C un B3 vitamīni uztur ādas elastību un mazina pigmentācijas plankumu rašanos. Ādas skaistumam ēd spinātus, saldos kartupeļus, apelsīnus, sarkano papriku, zemenes un gurķus.

Tu ēd daudz cukura

Baltmaize, saldējums un čipsi var radīt problēmas ne tikai ar svaru, bet arī ar sejas ādu. Šie produkti palielina cukura daudzumu asinīs, kas noved pie izsitumiem un pūtīšu veidošanās. Cukurs arī sausina ādu, tādēļ ātrāk rodas krunciņas.

Tu smēķē

Pirms tu aizdedzini kārtējo cigareti, atceries, ka plaušas nav vienīgais orgāns, kurš cieš. Ja tu negribi tikt pie krunciņām ap lūpām un maisiņiem zem acīm, tiec vaļā no šī kaitīgā ieraduma.

Tu lieto alkoholu

Vai nākamajā rītā pēc alkohola lietošanas tu kādreiz esi izskatījusies labi? Alkohols izvada ūdeni no organisma, līdz ar to āda kļūst sausa un bāla un zem acīm veidojas maisiņi. Atceries alkohola lietošanas noteikumus – 1 glāze alkohola, 2 glāzes ūdens.

 

Avots: Cosmo.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.