1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Receptes: Maskas pret matu izkrišanu un augšanas stimulēšanai

 

Tikt galā ar matu izkrišanu nav viegls uzdevums. Tu ar šausmām skaties uz ķemmi ik reizi, kad redzi, cik daudz matu tajā paliek. Taču nekrīti izmisumā, jo portāls „Stylecraze” piedāvā vairākas mājās pagatavojamu matu masku receptes, kuru pamatā ir kāds vērtīgs produkts – olīveļļa.

Olīveļļa un olas baltums pret matu izkrišanu

Sastāvdaļas: 2 olu baltumi, 2 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana un lietošana: Traukā sajauc olas baltumus un olīveļļu, līdz rodas vienmērīga masa. Sāc uzklāt masku uz matu saknēm un izbrauc ar pirkstiem cauri arī visā to garumā. Uzliec dušas cepurīti un nogaidi 20 minūtes. Pēc tam izskalo matus ar remdenu ūdeni un izmazgā kā parasti.

Cik bieži? 1-2 reizes nedēļā.

Kanēlis, medus un olīveļļa pret matu izkrišanu

Sastāvdaļas: 1 ēdamkarote kanēļa, 1 ēdamkarote medus, 1 ēdamkarote olīveļļas.

Pagatavošana un lietošana: Traukā sajauc kopā visas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienmērīga masa. Uzklāj to uz galvas ādas un matiem. Uzliec dušas cepurīti un nogaidi 15 minūtes. Pēc tam izskalo matus ar remdenu ūdeni un izmazgā kā parasti.

Cik bieži? 1-2 reizes nedēļā.

Ķiploks un olīveļļa matu augšanas stimulēšanai

Sastāvdaļas: 10 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana un lietošana: Notīri ķiploku un sablendē to kopā ar olīveļļu. Ir jāsanāk vienmērīgai pastai. Uzklāj to uz galvas ādas (2-3 ēdamkarotes) un nelielā daudzumā arī uz pārējiem matiem. Taču koncentrējies uz galvas ādas. Uzliec dušas cepurīti un nogaidi 45 minūtes. Tad izskalo matus remdenā ūdenī un izmazgā kā parasti. Atlikušo masu glabā vēsā, tumšā vietā, aizvērtā traukā.

Cik bieži? 2-3 reizes nedēļā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.