1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Tējas koka eļļa: Kā to izmantot skaistumkopšanā?

 

Sieviešu dzīvesstila žurnāla Dieviete.lv redakcija saņēma vēstuli no lasītājas Andas: „Labdien! Nesen pie manis nonāca Australian body care tējas koka eļļas koncentrāts (100%). Vēlējos uzzināt sīkāku informāciju par šo un kādas ieteikumu receptes, lai šo eļļu varētu izmantot un  pareizi šķaidīt, lai nenodarītu lielāku kaitējumu nekā labumu. Pievienotajā instrukcijā daudz informācijas nav teikts, tik tas, ka jājauc uzmanīgi un nedrīkst norīt. Mani vairāk interesē padomi matu, ādas un pēdu skaistumam.”

KĀPĒC TĒJAS KOKA EĻĻA IR TIK POPULĀRA?

Tējas koka eļļas antiseptiskās īpašības ir pierādītas jau sen, taču tās iedarbība ir atkarīga no koncentrācijas. Šī eļļa ir mazāk kairinoša, nekā citas ēteriskās eļļas. To droši var smērēt uz ādas (atšķaidītu – uz gļotādas). Līdzeklis gan vispirms jāizmēģina uz neliela ādas laukuma. Ja rodas kairinājuma pazīmes, lietošana jāpārtrauc.

Neatšķaidītu eļļu var smērēt vairākas reizes dienā uz ādas, lai ārstētu ādas slimības, piemēram, pūtītes, psoriāzi, aukstumpumpas, kārpas, saules apdegumus, sēnīti, nagu sēnīti, brūces, tējas koka eļļa mazinās kairinājumu pēc insektu kodieniem.

KĀ TĒJAS KOKA EĻĻU IZMANTOT SKAISTUMKOPŠANĀ?

Relaksācijai: 5 pilienus eļļas pievieno vannai ar siltu ūdeni.

Pret blaugznām: Pievieno savam ierastajam šampūnam 5-7 pilienus eļļas un izmazgā matus.

Ādas apsārtumiem: Ja apsārtumi ir uz muguras, kājām vai krūtīm, pievieno pāris pilienu eļļas vannai ar siltu ūdeni un paguli tajā vismaz 10 minūtes. Tiec pie manāmi svaigākas, mirdzošākas un veselīgāka izskata ādas.

Matu stāvokļa uzlabošanai: Lai uzlabotu kopējo matu stāvokli, izmanto kokosriekstu eļļu, kurai pievienoti pāris pilieni tējas koka eļļas. Šāds maisījums lieliski mitrinās matus un piešķirs tiem veselīgu mirdzumu. Kārtīgi iemasē maisījumu galvas ādā un un izbrauc ar pirkstiem cauri matiem divas reizes nedēļā un atstāj uz 30 minūtēm pirms matu mazgāšanas.

Pret apsārtumiem uz sejas: Neatšķaidītu tējas koka eļļu var uzklāt uz ādas, ja redzi, ka sāk veidoties pūtīte. Tas apturēs tās attīstību un mazinās apsārtumu.

Sejas ādas attīrīšanai: Izveido pati savu atsvaidzinošo toniku! Paņem tukšu kosmētikas līdzekļa pudelīti, ielej tajā ūdeni un pievieno dažus pilienus tējas koka eļļas koncentrāta. Notīri ar šādu līdzekli seju divreiz dienā – no rīta un vakarā. 

Pret nagu sēnīti:  Nagu sēnīte izpaužas kā dzelteni, biezi nagi, kuri arī maina formu. Ja šo proble’mu nerisina, rodas diskomforts un pat naga zaudēšana. Tējas koka eļļu var izmantot kā dezinficējošu līdzekli, kurš saglabā nagus tīrus. Vienkārši uzklāj pāris pilienus koncentrāta uz naga un ap to.

Kādas tējas koka eļļas pielietošanas metodes zini Tu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.