6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Nedari tā: 5 matu kopšanas kļūdas, kuras tu pieļauj

 

Nepareiza matu taisnotāja, ķemmes vai pat dvieļa izmantošana var novest pie matu izskata un kvalitātes pasliktināšanās. Mēs esam sastādījuši sarakstu ar kļūdām, kuras daudzas sievietes ikdienā pieļauj.

Nepareiza ķemmēšana

Pirmkārt, nevajadzētu ķemmēt sapinkājušos matus no saknēm līdz galiņiem. Vienmēr sāc no apakšas un uzmanīgi piņķerē vaļā šķipsnas, ja nevēlies veicināt to lūšanu un šķelšanos.

Otrkārt, neķemmē slapjus matus ar parastu ķemmi, kurai ir cieti sariņi. Ja tomēr mitrus matus ir jāizķemmē, dari to ļoti uzmanīgi ar maigu un mīkstu ķemmi. Pat, ja tas aizņems vairāk laika.

Nepareiza žāvēšana

Pirms sāc žāvēt matus, ļauj tiem nedaudz izžūt. Žāvēšanas laikā kontrolē temperatūras režīmu. Ja neplāno matus pēc tam ieveidot, izmanto siltu gaisu. Ja ieveidosi – izmanto vēsu gaisu.

Vēl viens noteikums par matu žāvēšanu – nedrīkst tos berzēt ar dvieli, citādi pamatīgi matus savainosi.

Ieveido mitrus matus

Ja tu nevēlies sadedzināt savu galvas rotu, nekādā gadījumā neizmanto karstos matu ieveidotājus mitros matos. Pirms veidošanas kārtīgi tos izžāvē, kā arī izmanto aizsarglīdzekļus pret karstumu.

Regulāri sien ciešu zirgasti

Zirgaste ir ļoti praktisks matu sakārtojums, taču ne pārāk veselīgs taviem matiem. Savelkot tos kopā, matu gumija bijā mata struktūru un apgrūtina to barošanos. Mēs nesakām, ka uz visiem laikiem ir jāaizmirst par zirgastēm. Vienkārši nevajag tās veidot pārāk bieži.

Nenomazgā kosmētiku

Matus, tāpat kā seju, vakarā, pirms gulētiešanas, ir jānotīra no kosmētikas. Matu laka, sausais šampūns, putas un citi matu ieveidošanai paredzētie līdzekļi sakrājas matos un veicina to lūšanu un izkrišanu. Tāpēc nepārcenties ar to veidošanu, kā arī mazgā ik reizi pēc tam, kad izmanto nopietnus matu veidošanas līdzekļus.

Mati būs tev pateicīgi!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.