1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Gulēt ar kosmētiku uz sejas – Kādu iespaidu tas atstāj uz tavu ādu?

 

Gandrīz katra sieviete vismaz reizi mūžā ir aizgājusi gulēt ar uzkrāsotām skropstām, nenomazgātu tonālo krēmu un acu ēnām. Dažām tas ir pat kļuvis par ieradumi. Taču ir vismaz astoņi iemesli, kāpēc no šī ieraduma būtu jāatsakās.

Pūtītes. Pa nakti mēs atpūšamies, bet organismā notiek dažādi procesi. Aktīvi izstrādājas arī sāļi, kuri sajaucas ar kosmētikas paliekām un netīrumiem, kas sakrājušies uz sejas dienas laikā. Poras aizsprostojas, un tas traucē ādai pilnvērtīgi elpot. Rezultātā pūtītes var uzmesties pat vienas nakts laikā.

Neveselīga sejas āda. Ja poras ir aizsprostotas ar tonālo krēmu un pūderi, āda nespēj ne elpot, ne atjaunoties. Apsārtumi un maisiņi zem acīm neliks ilgi gaidīt.

Grumbas un priekšlaicīga novecošana. Āda pastāvīgi lobās nost, arī nakts laikā, un grims šim procesam traucē. Atmirušās ādas šūnas tā arī paliek ar tevi līdz rītam, zem kosmētikas slāņa.

Iekaisums. Sajaucoties ar netīrumiem un putekļiem, kosmētikas produkti skrāpē un kairina ādu. Rodas iekaisums sarkanu pleķu formā. Padomā, kas var notikt ar tavām acīm, ja tu nenomazgā skropstu tušu…

Skropstu izkrišana. Skropstu tuša padara skropstas trauslākas un cietākas, bet dienas laikā mēs to īpaši nemanām. Pa nakti, ja tušu nenotīra, tās var diezgan viegli traumēt.

Sapampuši plakstiņi. Pat kvalitatīvas acu ēnas, laineri un skropstu tuša naktī birst. Līdz rītam acis var kļūt apsārtušas un sapampušas.

Saplaisājušas lūpas. Liela daļa lūpu krāsu sausina lūpas, bet īpaši noturīgās „ieēdās” lūpu ādā.

Alerģija. Ja grims uz sejas ir ilgāk par 12 stundām, organisms var sākt uz to reaģēt diezgan agresīvi. Dažkārt tas raisa alerģiju, pat uz tiem produktiem, kas agrāk to nav raisījuši.

Daži padomi:

-Ja tev gadījās aizmigt ar kosmētiku uz sejas, tad nākamajā dienā labāk nekrāsojies. No rīta nomazgā seju, uzklāj barojošu masku un dzer pietiekami daudz ūdens.

-izmanto kvalitatīvu kosmētikas noņēmēju, kurš ātri notīra kosmētiku. Ja tu zināsi, ka process aizņems vien minūti, tev nebūs slinkums notīrīt kosmētiku jau vakarā.

-Ja nakšņo svešā mājā, kur nav kosmētikas noņēmējs, izmanto ziepes vai dušas želeju. Tas ir labāk, nekā nemazgāt seju vispār.

-Turi guļamistabā paciņu ar mitrajām salvetēm gadījumam, kad nebūs spēka izkāpt no gultas, lai notīrītu kosmētiku.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.