1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā saudzēt savus matus guļot?

 

Pirms izmēģināt kādu no paņēmieniem, atceries pamatnoteikumus:

  • Nedodies gulēt ar slapjiem matiem, jo tad tie ir trauslāki;
  • Ja tu izmanto fēnu, vienmēr izmanto auksto gaisu. Un neizžāvē pavisam. Atstāj matos kādu mitrumu, lai tie paši dabīgi izžūtu;
  • Pirms gulētiešanas matus izķemmē;
  • Izvēlies matu griezumu, kas atbilst tavam matu tipam.

Pirms gulētiešanas sapin matus bizē.Tā tu matus pasargāsi no berzes pret gultasveļu. Tāpat mati mazāk pinkosies. Svarīgi ir atcerēties, ka bize jāpin tikai sausos vai viegli mitros matos.

Izmanto kokosriekstu eļļu. Ja tu matu galus ieziedīsi ar nelielu daudzumu kokosriekstu eļļas, tie šķitīs spīdīgāki un veselīgāki.

Investē zīda spilvendrānās. Gulēšana uz zīda vai satīna spilvendrānas samazina matu berzi pret materiālu. Tas, savukārt, novērš matu lūšanu un izkrišanu. Tāpat pirms gulētiešanas vari pamēģināt matus ietīt satīna lakatā. Tas savaldīs sprogainus matus.

Izmanto ķermeņa losjonu.Viens piliens losjona spēs mitrināt tavus matus visas nakts garumā. Ieberzē to savās rokās, un izbrauc cauri saviem matiem (koncentrējies uz galiem). Tad matus vienkārši izķemmē.

Uztaisi copi. Ja tavi mati ir gari, bizes vietā vari izveidot copi. Tikai uzmanies, lai tā nav par stingru.

Izmēģini bērnu produktus. Pamēģini savus matus izmazgāt ar bērniem paredzēto šampūnu, pēc tam iezied ar eļļiņu, tieši pirms došanās gulēt. No rīta tu būsi pārsteigta par to, cik tavi mati ir mīksti.

Lieto talku, lai iegūtu vieglas lokas. Pirms gulētiešanas iemasē matu saknēs nelielu daudzumu talka (tas atbrīvos no sataukojuma), izķemmē matus un sapin tos bizē. No rīta redzēsi brīnumus!

Izmanto savas zeķubikses. Pirmais – izķemmē matus un uztaisi copīti. Otrais – izveido no savām zeķubiksēm cepurīti, uzliec uz galvas un piespraud to ar sprādzītēm, kur nepieciešams. Ar šo metodi tu no rīta iegūsi mīkstus un maigus matus.

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.