8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pārtikas produkti skaistumkopšanā – mandeļu skrubis, baziliks pret pumpām

 

Dažus ikdienā iecienītus pārtikas produktus var izmantot skaistumkopšanā. Portāls „Cosmopolitan” piedāvā vairākus variantus, kā to var izdarīt.

Olīveļļa

Ir cilvēki, kas uzskata, ka eļļas aizsprosto poras un veicina melno punktiņu veidošanos. Taču daudzi profesionāļi uzskata, ka daudzu eļļu vidū ir tādas, kuras lieliski mitrina ādu un padara to mīkstu. Pie tām pieskaitāma ir arī olīveļļa. Tā pasargā ādu no mikrobiem un neļauj zaudēt mitrumu.

Skrubis cietai ādai – Skrubis, ko pagatavo no olīveļļas un jūras sāls padarīs ādu uz ceļgaliem, elkoņiem un pēdām maigu un mīkstu. Sajauc 2 ēdamkarotes sāls ar 5 ēdamkarotēm olīveļļas, ar masējošām kustībām uzklāj uz problēmzonām, atstāj uz 10 minūtēm un noskalo ar siltu ūdeni.

Baziliks

Šī auga ēteriskās eļļas samazina poras un stiprina asinsvadu sieniņas. Ja tava āda ir tendēta uz taukošanos vai ir ar paplašinātām porām, bazilikam ir jābūt tavās mājās.

Maska problemātiskai ādai. Bazilika maska ir lielisks līdzeklis pret iekaisumiem (it īpaši pūtītēm uz sejas). Nelielu daudzumu bazilika samal putriņā un sajauc ar vienu pilienu tējas koka eļļas. Uzliec uz iekaisušās vietas un nofiksē ar plāksteri.Atstāj iedarboties uz stundu, tad noskalo ar siltu ūdeni.

Mandeles

Visbiežāk mandeļkoka augļus skaistumkopšanas pasaulē izmanto eļļas veidā. Tās ietekmē āda kļūst maigāka, bet ādas tonis izlīdzinās.

Attīrošais mandeļu Skrubis. Lai pagatavotu pīlingu, vajadzēs 1 ēdamkaroti mandeļu eļļas, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu riekstu, 1 ēdamkarote balto mālu, 2 ēdamkarotes alvejas mīkstumu vai svaiga gurķa, 2 ēdamkarotes ūdens, pāris pilieni iecienītās ēteriskās eļļas. Māla un mandeļu maisījumu aplej ar ūdeni, kas uzsildīts līdz aptuveni 70 grādiem. Tad pievieno alveju vai gurķi un mandeļu eļļu un kārtīgi samaisa. Nogaida, līdz skrubis sabiezē un pievieno 2-3 pilienus ēteriskās eļļas. Skrubi izmanto reizi 7-10 dienās.

 

Šķir tālāk un noskaidro, ko var darīt ar vīnogām un jogurtu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.