3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Mirdzošas ādas noteikumi: kā rūpēties par sejas ādu 20, 30, 40 un 50 gadu vecumā

 

Sejas ādas kopšana 20-30 gados

1.Neaizmirsti vakarā rūpīgi nomazgāt seju

Sausa āda jaunības gados nav visai bieži sastopama parādība. Savukārt normāla un taukaina āda gan ir vairumam. Taukainums var kļūt par problēmu: tā ir lieliska vide baktērijām, kuras veicina iekaisumus un kairinājumus. Lai tas nenotiktu, neaizmirsti dienas beigās nomazgāt dienas laikā uzkrājušos tauku, netīrumu un putekļu kārtu.

2.Attīri poras

Melnie punktiņi ir ar taukiem un netīrumiem aizsprostotās poras. Ja pārcenšas ar ādas attīrīšanu, ar laiku poras izstaipās, bet āda sāk līdzināties apelsīna mizai. Dziļo ādas attīrīšanu mājas apstākļos vajadzētu veikt reizi nedēļā. Šeit palīdzēs speciālās attīrošās sejas maskas, kuras var nopirkt veikalā vai pagatavot patstāvīgi. Efektīvāk, protams, būs apmeklēt kosmetologu.

3.Sargā ādu no UV starojuma

Iedegums var izskatīties skaisti, bet, ja tas ir izveidojies dabiski, tad visticamāk nav nemaz tik labs. Saulesstari sausina ādu, padara to neelastīgu. Rezultātā rodas priekšlaicīga ādas novecošana. Lai no tā izvairītos, lieto krēmus, kuros ir SPF. Arī ziemā.

4.Rūpējies par ādu ap acīm

Āda zem acīm ir plāna un jutīga, tāpēc noveco visātrāk. Par šo sejas zonu būtu jāsāk rūpēties jau 18 gadu vecumā. Izmanto mitrinošus krēmus vai speciālas maskas ar barojošām īpašībām. Lieliski noderēs arī zaļās tējas un piparmētras kompreses: 1-2 tējkarotes zaļās vējas vai piparmētras aplej ar 0,5l karsta ūdens un ļauj atdzist. Iemērc šķidrumā vates plāksnītes, izspied lieko šķidrumu un liec zem acīm uz 10-15 minūtēm.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.