14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Padomi, kā padarīt zobus gaišākus mājas apstākļos

 

Lai padarītu zobus par pāris toņiem gaišākus, nav obligāti jādodas pie speciālista. Arī mājas apstākļos tas ir paveicams. Protams, rezultāts nebūs tik iespaidīgs, kā pēc profesionālas palināšanas, taču prieks būs tāpat. Portāls “Cosmopolitan” piedāvā dažas metodes.

Pārtikas soda

Vecā labā soda… Sajauc ¼ tējkarotes sodas ar sāli un iztīri ar šo maisījumu zobus. Atkārto procedūru pāris reižu nedēļā, un drīz vien tavs smaids kļūs gaišāks. Tādā nelielā daudzumā soda nodarīs daudz mazāku kaitējumu zobu emaljai.

Sāls

Sāli var izmantot arī citā veidā –  ar tās šķīdumu skalot mutes dobumu. Sajauc ½ tējkaroti sāls ar glāzi auksta ūdens un izskalo ar to muti pēc ēšanas. Šāds antibakteriālais līdzeklis arī rūpējas par smaganu veselību.

Zemenes un āboli

Zaļie āboli un zemenes ir ne tikai feina uzkoda, bet arī lielisks veids, kā padarīt zobus gaišākus. Āboli un zemenes satur skābi, kura noņem aplikumu.

Spilgta lūpukrāsa

Sarkana vai vīna krāsas lūpukrāsa vēsos toņos ļauj smaidam vizuāli izskatīties gaišākam. Galvenais ir atrast to īsto toni, kas nesniedz pretēju efektu.

Ciets siers

Vēl viens produkts, kurš sniedz atbildi uz jautājumu par to, kā pabalināt zobus bez kaitējuma emaljai. Pirmkārt, cietā sierra strukūra palīdz noņemt aplikumu. Otrkārt, siers satur kalciju, kurš ir nepieciešams veselīgākam smaidam.

Mazāk sarkanvīna un kafijas

Ja tu nespēj iedomāties savu dzīvi bez kafijas brokastīs un sarkanvīna glāzes vakariņu laikā, pēc šiem dzērieniem vienmēr izskalo muti. Tie iekrāso emalju un, jo biežāk tu tos dzer, jo spēcīgāks būs efekts. Taču labāk būtu pāriet uz ūdens dzeršanu.

Atmet smēķēšanu

Šeit viss ir vienkārši – jo vairāk smēķē, jo dzeltenāks smaids. Šeit gan būs nepieciešama profesionāla balināšana.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.