15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Aplikācijas, kas tavu ceļojumu padarīs ērtāku un foršāku

 

Vasara ierasti ir atvaļinājumu, ceļojumu un pārgājienu laiks, taču, lai viss iecerētais izdotos kā plānots, nepieciešana rūpīga gatavošanās. Kur atrast aviobiļetes un naktsmājas? Kā neapmaldīties svešā pilsētā? Kā uzņemt elpu aizraujošus skatus? Tev palīdzēs dažādas aplikācijas, kuras vari viegli lejupielādēt!

Iesaka Samsung Electronics produktu eksperts Jānis Lejnieks:

Skyscanner
“Skyscanner” vietnē iespējams atrast labākos un lētākos avioreisus no vairāk nekā 100 lidojumu kompānijām, tostarp airBaltic, Rynair un Wizz Air, kā arī viegli pārskatīt savienotos lidojumus, lai atrastu sev piemērotāko. Lietotnē iespējams ērti izraudzīties arī izdevīgākos viesnīcas apartamentus un īres automašīnas.

HolidayPirates
Šī vietne noderēs tiem, kas savu atvaļinājumu steidz plānot pēdējā brīdī. “HolidayPirates” dod iespēju iegādāties pilna servisa ceļojumu piedāvājumus, viesnīcu numuriņus u.c. tūrisma pakalpojumus par ļoti izdevīgām cenām. Piemēram, divu nedēļu brīvdienas Portugālē, Algarvē ar iekļautu lidmašīnas biļeti, transfēru, dzīvošanu viesnīcā un brokastīm izmaksās ap 255 eiro. Svarīgi atcerēties – aplikācija kā izlidošanas vietas piedāvā tikai Eiropas lielākās lidostas.

Touristeye
Kā universālais kabatas ceļvedis populārākajām apskates un izklaides vietām kalpos viena no populārākajām šāda veida aplikācijām – “Touristeye”. Tā īpaši patiks tiem, kas ceļojumus neplāno un ļaujas mirkļa iespaidiem, jo apskates un izklaides vietas tiek piedāvātas, balstoties uz konkrēto atrašanās punktu. Apmeklējot kādu no šīm vietām, aplikācija sniedz iespēju to novērtēt, tā palīdzot citiem tūristiem. Atvaļinājuma plānošanai noderēs arī viena no pasaulē novērtētākajām lietotnēm “TripAdvisor”, kurā var izlasīt citu viesu atsauksmes par viesnīcām.

Hotel Tonight
Ja ceļojuma plānos gadījušies neparedzēti apstākļi, ar aplikācijas “Hotel Tonight” palīdzību varēsi atrast sev pēdējā brīža naktsmājas kādā no tuvējām viesnīcām. Tāpat var noderēt arī booking.com vai laterooms.com. Savukārt, ja dod priekšroku dzīvošanai privātos apartamentos, noderēs vietnes “Airbnb” aplikācija, kurā vietēji cilvēki piedāvā īrēt savus mājokļus un baudīt pilsētu, jūtoties kā mājās.

Camera360 Ultimate
Kas gan būtu piedzīvojums bez iemūžinātām krāsainākajām fotogrāfijām un spilgtākajiem mirkļiem? Ar Samung Galaxy S6 un S6 edge 5MP priekšējo un 16MP aizmugurējo kameru iespējams tvert gan dabas ainavas, gan izteiksmīgas pašbildes. Ar “Camera360Ultimate” kameras funkcijas iespējams paplašināt vēl vairāk – 200 dažādi filtri, rediģēšanas rīks, iespēja dalīties ar bildēm ar saviem draugiem un saglabāt bildes “mākonī”.

HERE maps
Šī bezmaksas aplikācija ir lieliska alternatīva populārajam “Waze”, jo tā nodrošina iespēju lietot ne tikai online, bet arī vairāk nekā 100 valstu kartes bezsaistē. Braucienā ir ļoti svarīgi sekot līdzi mobilā interneta patēriņam, tāpēc bezsaistes režīms ļaus ceļot ar mierīgu sirdi, neuztraucoties par datu patēriņu vai mobilā tīkla pieejamību kādā kalnu ielejā. Turklāt lietotnē nodrošina arī navigāciju, ja pārvietojies ar kājām vai sabiedrisko transportu. Nokļūšanai galapunktā noderēs arī “Sygic”, “TomTom” vai “Maps.me”.
 
Deezer

Kas gan ir ceļošana bez mūzikas? Garākiem pārbraucieniem un pārlidojumiem izmanto vienu no populārākajiem mūzikas servisiem “Deezer”. Samsung jaunāko flagmaņu īpašniekiem  (Galaxy S6 un S6 edge, Galaxy S5,Galaxy Note 4 un Alpha) ir īpaša priekšrocība – pirmos 3 mēnešus aplikāciju iespējams lietot bez maksas.

Uber
Taksometru rindas, vietas un adrešu nepārzināšana, skaidra nauda – šie un vēl citi iemesli var kļūt par šķērsli līdz nokļūšanai galamērķī. “Uber” ir pasaulē popularitāti ieguvis startup uzņēmums, kas piedāvā taksometra pakalpojumus, kuros par “taksistu” var piereģistrēties ikviens autovadītājs. Ar aplikāciju savienotā bankas pieeja automātiski veiks arī maksājumu. Eiropas ceļojumā noderēs Igaunijā radītais “Taxify”, kas ļauj telefona aplikācijā redzēt, kur taksometri atrodas un brīvi izvēlēties, ar kuru gribi braukt.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.