-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

7 fakti par novājēšanu, kurus jau sen vajadzēja atklāt

 

fakti

Izrādās ceļš līdz perfektam augumam nav tik grūts!

Notievēšana nav sods, kā mums ir ierasts domāt. Tā ir organisma atjaunošanās. Kāpēc ciest, ja paliec skaistāka, slaidāka un pie reizes arī veselāka? Daudzas diētas un notievēšanas programmas rada ļoti stingrus noteikumus cilvēkam, kurš nolēmis atbrīvoties no nevajadzīgajiem kilogramiem. Labā ziņa ir tā, ka tas nav nemaz tik šausmīgi un sarežģīti. Strikti un stingri ierobežojumi nav priekš tevis, jo tieši tie attālina tevi no vēlamā rezultāta! Iepazīsties ar 7 galvenajiem mītiem par notievēšanu un neatkārto citu kļūdas.

1. Tev jāatsakās no alkohola.

Nav nepieciešams sevi traumēt, atsakoties no sarkanā vīna glāzes. Nekas šausmīgs nenotiks, ja tu to izdzersi. Daudz sliktāka būs nožēla, ar kuru noliksi nost glāzi Labāk iedzert pavisam nedaudz, bet nekādā gadījumā neaizvieto vēlēšanos panašķoties ar alkoholu ar kādu uzkodu. Vēl viens svarīgs jautājums: vai vajag pilnībā ierobežot saldumu ēšanu? Jā, lai sasniegtu labu rezultātu, saldumi ir jāizslēdz. Bet cukuru var aizvietot ar veselīgiem saldumiem. Tādējādi tu izvairīsies no stresa, kas saistīts ar stingriem notievēšanas noteikumiem. Šo ir vērts iegaumēt tiem, kam diētas laikā mēdz paslīdēt kāja.

2. Tev jāatsakās no piena produktiem.

Jā, vajag atteikties no trekniem cietajiem sieriem. Bet pastāv tik daudz siera šķirņu, tāpēc ir iespējams izvēlēties ne tik kalorijām bagātus sierus. Piemēram, mocarella. Lielisks variants! Tas pats attiecas uz pienu un jogurtu. Izvēlies vājpiena produktus un droši iepriecini sevi ar piena produktiem.

3. Tev jāatsakās no kafijas.

Dietologi pamatā iesaka pārtraukt dzert kafiju tāpēc, ka cukurs un saldais krējums tajā ir pārāk trekni. Bet var taču sevi pieradināt dzer kafiju ar zema tauku satura pienu un bez cukura! Dažas dienas ar šādu kafiju, un kafija ar cukuru tev liksies negaršīga.

4. Mazāk tauku.

Eksistē labie tauki, kuri noteikti ir jāizmanto! Olīveļļa, saulespuķu sēklas, avokado, zivis – tie ir produkti, bez kuriem nekādi neiztikt. Tie satur labos taukus, kas ir ieteicami smadzenēm, ādai un matiem, tie obligāti jāiekļauj ēdienkartē.

5. Ēdot mazāk ātrāk var zaudēt svaru.

Nepietiekams kaloriju daudzums ēdienā palēnina metabolismu. Tu vari pārtraukt ēst pavisam, tomēr nenovājēt tā, kā vēlētos. Jo organisms pāriet uz saudzīgo režīmu enerģijas patēriņā un pārstāj aktīvi dedzināt kalorijas. Ēšanai jābūt sabalansētai un tā jāstiprina ar fizisko slodzi, tad būs rezultāts!

6. Pastāvīgi sevi kontrolē.

Ir ļoti svarīgi sekot līdzi savam progresam un uzslavēt sevi par panākumiem. Bet rāt par apstāšanas notievēšanā un kājas paslīdēšanu gan nedrīkst. Izliecies, ka nekas nav noticis un turpini cīnīties tālāk par skaistumu un veselību!

7. Fiziskie vingrojumi bez diētas nedarbojas.

Ja tev ir grūti sevi piespiest pārtraukt ēst noteiktus produktus, vienkārši palielini fizisko aktivitāti! Atrodi sporta veidu, kas tev patīk un interesē, un notievēšana notiks pati no sevis. Kā būtu, ja pavasara noskaņās dotos uz deju nodarbībām?

Sasniedz savus labākos rezultātus. Tev viss izdosies!

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.