1.6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Es vēlos iemācīties!

 

Mācīties nekad nav par vēlu. Galu galā – kā gan citādi saprast, ko tu vari un kā piepildīt sen lolotu sapni? Uzdrīksties, atbrīvo savu radošo garu un izmēģini ko jaunu!

Dejas māksla

Tango. Argentīnas tango ir ne tikai kaislīga mīlestības deja, bet arī skaista mūzika, īpašs dvēseles stāvoklis un terapija. Tango ir viena no visu laiku kaislīgākajām dejām – īstā, ko izmēģināt kopā ar savu vīrieti. Tikai pēc nodarbības neko nopietnu neieplāno – jums gribēsies ātrāk steigties mājās un baudīt vienam otru!

Kur? Argentīnas tango deju studija, Rīga, Kalnciema kvartāls, Kalnciema iela 35. www.tangostudio.lv

 

Salsa. Salsa – deja, kurā kūsā dzīvesprieks, pozitīvisms un enerģija. Ekspresija, vijīgi ķermeņi, smaidi – jā, to vari dabūt arī tu! Noorganizē sev lielisku omu – aizej uz nodarbību, un jau ar pirmajiem dziesmas akordiem tev tā vien gribēsies ļauties dejas ritmam. Uzaicini līdzi draudzenes un apmeklējiet nodarbības kopā. Baidies, ka tev nesanāks? Tas nav iespējams – jau pēc pāris reizēm šī doma tevi būs pametusi uz neatgriešanos!

Kur? Ritmo de salsa, Rīga, Dzirnavu iela 42. www.ritmodesalsa.lv

 

Flamenko. Flamenko mūzika ir kā smeldzīga dvēseles dziesma, kas atver durvis uz dziļākajām un pretrunīgākajām jūtām. Kad to apvieno ar ritmiski tikpat smalkām kustībām, gandrīz var sasniegt katarsi. Uzvelc košu kleitu un izdejo savas emocijas – tam flamenko ir kā radīts!

Kur? Flamenco Riga, Rīga, Baznīcas iela 31. www.flamencoriga.lv

 

I-Dejas māja. Ja tev lēmuma pieņemšanai vajadzīga iespējami lielāka izvēle, iečeko I-Dejas māju: kapuero, jazz dance, balets, baroka laika deja – tie ir tikai daži varianti. Turklāt – kas teicis, ka tev ir jāapstājas pie kaut kā viena? Izmēģini dažādus stilus, līdz atradīsi savējo!

Kur? I–Dejas māja, Rīga, Rūpniecības iela 32b. www.i-deja.lv

Radošās darbnīcas

Ziepju gatavošanas klase. Tā ir vieta, kur par ziepju vārīšanu tev nekas slikts nebūs. Šajos kursos, ieguldot pavisam nelielus līdzekļus, iemācīsies izgatavot visdažādākās ziepes:  rozā un zaļas, smaržīgas un bez aromāta, putojošas un ne pārāk – ikvienai gaumei! Turpmāk tavā vannas istabā vienmēr būs pašas darināts ziepju gabaliņš, kā arī iegūsi oriģinālas dāvanas draudzenēm un radiniekiem.

Kur? Dāvanu ideju darbnīca. www.did.lv

 

Dekupāža. Ja esi no mājās sēdētājām un tev patīk uzlabot un atjaunot dažādus priekšmetus, tev noteikti patiks šie kursi! Dekupāžists patiesībā ir dizaineris, kas ar vienkāršu salvešu vai citu plānu materiālu palīdzību pārvērš ikdienišķas, pelēkas lietas krāsainos mākslas darbos. Pats labākais ir tas, ka nav jāraizējas, ja kaut kas nesanāk – šajā mākslā defektu vienmēr var pārvērst par efektu!

Kur? Hobiju kursi, Rīga, K. Valdemāra iela 33. www.hobijukursi.lv

 

Sveču liešana. Neturi sveci (savu talantu) zem pūra – apgūsti pamatus sojas vaska sveču gatavošanā! Šajos kursos tu iemācīsies sveces arī skaisti izdekorēt un padarīt smaržīgas. Paša gatavotas sveces degs krietni ilgāk un burtiski sildīs tavu sirdi.

Kur? Homely.lv, Rīga, Brīvības iela 40–16, K. Valdemāra iela 33. www.homely.lv

Garam un dvēselei

Vīna Skola. Mūsdienās prasme orientēties vīna pasaulē liecina par izsmalcinātu gaumi un inteliģenci. Lai arī tu turpmāk zinātu, kuras vīnogu šķirnes tev vairāk iet pie sirds, un neizvēlētos vīnu pēc etiķetes uz pudeles (“Man, lūdzu, to tur ar putniņu!”), apgūsti vīna kultūru brīvā un draudzīgā gaisotnē. Turklāt kursu noslēgumā saņemsi Vīna Skolas sertifikātu. Vīna baudīšana ir rituāls – ļauj tam ienākt arī tavās mājās!

Kur? Vīna studija, Rīga, Audēju iela 16. www.vinastudija.lv

 

Joga. Iemesli, kādēļ cilvēki izvēlas jogu, ir dažādi: kāds grib uzlabot fizisko formu, kāds – mazināt depresiju vai vienkārši pamēģināt ko jaunu. Pārmaiņas jutīsi jau pēc pirmajām nodarbībām –pieaugs enerģija, uzlabosies fiziskā pašsajūta, sajutīsi iekšēju mieru. Izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība? Izmēģini!

Kur? Studija Alamkara, Rīga, Katrīnas iela 12 (Joker kluba telpās). www.alamkara.lv

 

Pavārmākslas kursi. Ēst gatavošana nav tikai darbošanās savu pamatvajadzību apmierināšanai – tā ir māksla, filozofija, savā ziņā pat meditācija. Lai uzzinātu iespējami vairāk par ēdieniem, dzērieniem un iemācītos virtuozi improvizēt, šis stimuls tev varētu noderēt. Iespējams, tev pietiks ar vienu reizi, bet varbūt tu gribēsi apgūt vēl un vēl ko jaunu.

Kur? Viesistaba Kazarmās, Rīga, Jēkaba kazarmas 2B (otrajā stāvā).  www.macibucentrs.com

 

Fotokursi. Protams, mēs visi mākam fotografēt ar telefonā iebūvēto kameru, tomēr iegūto bilžu kvalitāte, būsim godīgi, ir stipri viduvēja. Lai tiešām saprastu, kas ir fotografēšana, vajadzīgas daudz plašākas zināšanas un iemaņas. Iepazīsties ar fotografēšanas procesu, uzzini visu par fotogrāfiju pēcapstrādi un noformēšanu, teorētiskās zināšanas nostiprinot praksē.

Kur? Aivars Tipsis, Rīga, 11. Novembra krastmala 35. www.digitalguru.lv

Aktīvai atpūtai

Daivings. Tu taču nojaut, ka pasaule nav tikai tas, ko mēs redzam, staigājot pa zemes virsu. Daivings paver iespēju ieraudzīt noslēpumaino un krāšņo zemūdens pasauli. Turklāt tas ir viens no meditācijas veidiem, jo zem ūdens cilvēks nonāk pilnīgā harmonijā. Daivings var kļūt par tavu galveno nosacījumu ceļojuma galamērķu izvēlē.

Kur? Jūras vējš, Rīga, K.Valdemāra iela 149.  www.diveriga.lv

 

Boulderings. Jēdziens boulderings ir cēlies no vārda boulder, kas nozīmē – akmens, liels klints bluķis. Attiecīgi – kāpšana nelielos (3–5m) akmeņos un klintīs ir boulderings. Ja esi azartiska un tevi aizrauj viss ekstrēmais, mēs garantējam, ka no šīs kāpelēšanas iegūsi krietnu adrenalīna devu un patiesu gandarījumu.

Kur? Falkors, Rīga, Ropažu iela 140 – 303. www.falkors.lv

 

Atklāj vasaru jau tagad – dodies ceļojumā!

Nedēļa Wake, Chill & Party. Iemācies veikot vai sērfot Portugālē! Šis piedzīvojums tev garantēs elpu aizraujošu nedēļu, daudz saules, vakariņas romantiskos pludmales restorānos un open air filmu vakarus. Pietuvini vasaru un dodies uz Portugāli!

Kur? De La Wake, Jūrmala, Jaunā iela 66. www.delawake.lv

 

Teksts: Laura Zakse.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.