6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Bejonsī: “Dzimumu līdztiesība ir mīts”

 

Dziedātāja Bejonsī ir publicējusi eseju izdevumam The Shriver Report, kurā minējusi argumentus, kāpēc dzimumu līdztiesība joprojām ir mīts. Rakstā zvaigzne uzstāj, ka sievietēm un vīriešiem ir jāapvieno spēki, lai sasniegtu patiesu dzimumu līdztiesību.

“Mums jāpārstāj kultivēt mīts par dzimumu līdztiesību,” viņa raksta. “Tā joprojām nav realitāte. Mūsdienās sievietes sastāda pusi no ASV darbaspēka, taču vidēji strādājoša sieviete saņem tikai 77% no algas, ko saņem strādājošs vīrietis. Bet, tik ilgi, kamēr vīriešiem un sievietēm tas liksies nepieņemami, situācija nemainīsies. Vīriešiem ir jāpieprasa, lai viņu sievas, meitas, mātes un māsas pelnītu vairāk – balstoties uz viņu kvalifikāciju, nevis dzimumu.”

Viņa papildina: “Mums ir daudz darāmā. Bet mēs varam to sasniegt, ja strādāsim kopā. Sievietes sastāda vairāk kā 50% sabiedrības un vairāk kā 50% balstiesīgo iedzīvotāju. Mums ir jāpastāv par savām iespējām saņemt 100% visas iespējas.”

400 lappušu lielajā pētījumā ir apvienotas Hilarijas Klintones, Bejonsī, Evas Longorijas, Džadas Pinketas Smitas, Šerilas Sandbergas un citu ietekmīgu sieviešu esejas. Līdz rītdienai vari pētījumu lejuplādēt par velti, klikšķinot šeit!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.