2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

5 iemesli, lai necīnītos ar vājību uz caffè latte

 

Teksts: Annie Daly.
Avoti: Amerikas Vingrojumu padomes (ACE) fiziologs Pīts Makāls, Ņujorkas sieviešu veselības eksperte, medicīnas doktore Hollija Filipsa.

Piena putas + kanēlis = paradīze kafijas tasītē! Turklāt eksperti apgalvo, ka šis gardais dzēriens ir arī veselīgs. Uzzini piecus iemeslus, kāpēc aizrauties ar latte ir labi.

 

1 Tā uzlabo garastāvokli

Nesen veiktā Hārvardas Sabiedrības veselības skolas pētījumā konstatēts – sievietes, kuras dzer kafiju, ir dzīvespriecīgākas nekā tās, kuras to nedara. Tver dzīvi viegli un, ja iepatīkas kāds puisis, vienkārši piedāvā viņam kopā iedzert kafiju!

2 Tā atvieglo paģiras

Kofeīns apvienojumā ar pretsāpju līdzekli veiksmīgi neitralizē acetātu (ķīmisku savienojumu, kas rada šausminošās galvassāpes). Nākamreiz, kad pamodīsies un nosolīsies nekad vairs nedzert vīnu, pagatavo nelielu latte un ieņem pretsāpju tableti.

3 Tā uzlabo darbaspējas

Vēl divas stundas pēc kafijas iedzeršanas kofeīns stimulē nervu sistēmu, un tas, savukārt, paaugstina modrību un koncentrēšanās spējas. Priekšniece tev uzticēja kādu svarīgu uzdevumu? Darīts!

4 Tā palīdz sadedzināt kalorijas

Nedaudz kafijas pirms fiziskām aktivitātēm palielinās izturību, tāpēc tu varēsi sportot ilgāk. Tomēr atceries – nedzer vairāk par vienu krūzi un pārliecinies, ka esi izdzērusi arī pietiekami daudz ūdens, jo kofeīns atūdeņo organismu. 

5 Ja ar vienu reizi ir par maz

Jau pieminētajā pētījumā atklāts, ka, izdzerta pusstundu pirms seksa, kafija veicina uzbudinājumu. Zinātnieki gan īsti nezina, kāpēc, bet mēs sakām – vai nav vienalga? Tas tevi noteikti padarīs daudz apņēmīgāku.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsThe Golden Age
Nākamais rakstsNoorganizē perfektu brīvdienu izbraucienu