1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

5 padomi mājokļa sapošanai pavasarim

 

Pēc garajiem ziemas mēnešiem, pavasaris ir visgaidītākais gadalaiks. Tas ir brīdis, kad dot svaigu startu sev un jaunajai sezonai. Likumsakarīgi, ka viens no pirmajiem soļiem ir mājokļa uzkopšana. Saimnieciskā kulinārijas eksperte Signe Meirāne iesaka pievērst vērību nelieliem un vienreiz veicamiem darbiem, kuri palīdzēs labāk sagatavoties pavasarim un ļaus izbaudīt tā pacilājošo noskaņu.

Ielaid mājoklī pavasara sauli
Astronomiskā pavasara atnākšana maina mūsu sadzīvi, jo atmostas daba, un līdz ar biežāku un ilgāku saules parādīšanos, no ziemas režīma atmostamies mēs paši. Tāpēc viens no darbiem, kas nepārprotami simbolizē šī gadalaika iestāšanos ir logu tīrīšana. Tas ir sava veida rituāls, ar ko atvadāmies no visa tumšā un ļaujam savā mājoklī tā pa īstam iespīdēt saules stariem.

Drēbju skapja revīzija
Atsakieties no tumšajām ziemas drēbēm, ieviesiet košus krāsu akcentus savā apģērbā lai veicinātu pozitīvas domas gan sevī gan apkārtējos. Pirmajās pavasarīgajās dienās laika apstākļi vēl var būt mānīgi, tāpēc ieteicams nenoslēpt siltās drēbes skapja vistālākajā stūrī. Tomēr apģērba revīzija un tīrīšana sezonu mijā joprojām ir aktuāla ikvienā mājoklī. Iespējams, starp drēbēm atradīsiet arī tādas, ko vairs neplānojat vilkt, tāpat var gadīties uziet apģērbu, no kura jūsu bērni jau ir izauguši. Šajā situācijā ieteicams rast iespēju un nodot to savu draugu ģimenēm, labdarībai vai kādai no apkaimes sociālajām iestādēm. Apģērbs, kas vairs nav nepieciešams jums, var daudz nozīmēt kādam citam.

Tīriet māju gudri
Silto mēnešu mūsu klimata joslā nav nemaz tik daudz, tāpēc šajā brīdī ir svarīgi atrast savu optimālo mājokļa kārtības uzturēšanas veidu, lai saulainās dienas nepavadītu nebeidzamos tīrīšanas darbos. Viens no risinājumiem ir gudri sadalīt tīrīšanas darbus un izmantot arī moderno tehnoloģiju priekšrocības. Vienojieties par katra mājokļa iemītnieka atbildības jomu un ik dienu veltiet 15 minūtes nelieliem uzkopšanas darbiem. 

Jauns istabas iekārtojums
Veicot uzkopšanas darbus, iespējams, radīsiet iedvesmu mainīt noskaņu savā dzīvesvietā ar jaunu istabu iekārtojumu. Lai arī telpām parasti ir tikai četri stūri, kas liek domāt par zināmiem ierobežojumiem, variāciju mēbeļu pārbīdīšanai patiesībā ir diezgan daudz – galvenais ir likt lietā izdomu un, pieliekot minimālas pūles, jums var rasties sajūta, ka dzīvojat pavisam jaunā mājoklī. Uzskatiet to ne tikai par uzkopšanu, bet arī iespēju pārskatīt sava grāmatplaukta vai mūzikas ierakstu kolekcijas saturu. Tur var atklāties lasāmviela vai albums, kam tieši tagad vērts veltīt savu uzmanību.

Ziemas krājumu apsekošana
Mūsdienu tehnoloģijas nodrošina to, ka ledusskapi vairs nevajag atkausēt vismaz reizi gadā, tomēr daudzi to joprojām dara un tas ir pat lietderīgi. Veicot sava ledusskapja un saldētavas apsekošanu iespējams atrast produktus, kuri var iedvesmot jūs vēl nerealizētām receptēm. Piemēram, saldētās ogas, no kurām brokastīs pagatavot kādu vitamīniem bagātu kokteili. Lai nodrošinātos pret dažādām gadalaiku maiņas izraisītām kaitēm, tā ir laba iespēja organismam uzņemt tik ļoti nepieciešamos vitamīnus. Pavasara un vasaras mēnešos mums ir iespēja uzturā vairāk lietot svaigus augļus un dārzeņus, tāpēc vairs nebūs nepieciešamības pēc saldētavas krājumiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.