1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kā pagatavot garšīgu kartupeļu biezputru: noteikumi un noslēpumi

 

Ierasto kartupeļu biezputru ir iespējams uzlabot. Pamēģini pagatavot to vēl maigāku un gaisīgāku, mainīt garšu krāsu un aromātu. Portāls „Lifehacker” piedāvā noslēpumus, kā pagatavot patiesi garšīgu biezputru.

Ko pievienot biezputrā, izņemot kartupeļus?

Klasiskā kartupeļu biezputra neiztiks bez piena vai saldā krējuma. Ja vēlies, lai ēdienam būtu izteikts aromāts, vari šķidrumam pievienot dažus timiāna, rozmarīna vai citu garšaugu zariņus un nedaudz uzsildīt uz mazas uguns.

Vēl viens produkts, kas padara putru garšīgu un gaisīgu, ir sviests. Sviestam ir jābūt ar augstu tauku saturu. Kā alternatīvu var izmantot augstas kvalitātes olīveļļu, taču garša tad būs atšķirīga.

Gan pienam gan sviestam ir jābūt istabas temperatūrā. Ja tie būs auksti, kartupeļi ātrāk atdzisīs un biezputru būs ilgāk jāmaisa. Un tas nozīmē, ka var arī nesanākt, kā gribētos.

Ir cilvēki, kas kartupeļi biezenim pievieno dažas ēdamkarotes krējuma, majonēzes vai rīvēta siera. Garšai var piejaukt arī ceptas sēnes vai sīpolus.

Ja tu vēlies piešķirt putrai neparastu krāsu, izvāri kartupeļus kopā ar bietēm, ķirbi vai burkāniem.

Īpašu aromātu gatavai biezputrai dos svaigi zaļumi. To var sajaukt kopā ar pārējām sastāvdaļām vai uzbērt pa virsu pirms pasniegšanas.

Kā pagatavot kartupeļu biezputru

Nomizo kartupeļus un sagriez līdzīgās daļās. Tādējādi kartupeļi izvārīsies vienmērīgāk un ātrāk.

Liec tos katlā un aplej ar aukstu ūdeni tā, lai tiem pa virsu būtu vēl aptuveni 1 cm. Pieber sāli un liec vārīties. Kartupeļu gatavību visvieglāk var pārbaudīt ar nazi – tam ir viegli jāslīd cauri.

Kad kartupeļi gatavi, nolej šķidrumu, kartupeļus izber sietā un nedaudz nosusini tos. Lai to izdaŗitu, liec kartupeļus atpakaļ karstā katrlā un atstāj uz pāris minūtēm, periodiski pamaisot. Tā no kartupeļiem iztvaikos liekais šķidrums, kurš biezputrā nav vajadzīgs.

Atceries: jo aukstāki kartupeļi, jo grūtāk ir to saspaidīt.

Biezputru nevajadzētu gatavot ar blendera palīdzību, tad tā nebūs tik garšīga, kā tad, ja to saspaida ar rokām, ar speciālas spiedes palīdzību. Kad kartupeļi saspaidīti, pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi maisa. Nežēlo tam laiku un spēku, ja vēlies, lai biezputra sanāk gaisīga.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.