1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

10 veidi kā kontrolēt savas finanses

 

Vai esi domājusi, ka pēdējā laikā nespēj kontrolēt savus izdevumus? Varbūt tu vēlies iekrāt nedaudz naudas, lai kur aizbrauktu ko nopirktu, bet tas neizdodas?

Šeit ir 10 padomi, lai tu labāk varētu kontrolēt savus izdevums:

  1. Sastādi izdevumu sarakstu. Sarakstā iekļauj preces, kuras iegādājies konkrētajā mēnesī, rēķinu izdevumus. Aprēķini, cik naudas tieši nepieciešams taviem mēneša izdevumiem.
  2. Gatavo pati, nevis dodies ēst ārpus mājas. Ja regulāri ēd ārpus mājas, tad tu noteikti pamanīsi, ka tavi naudas izdevumi, gatavojot mājās, samazināsies.
  3. Ja ir produkts, kuru lieto regulāri, tad iegādājies to vairumā, piemēram, atlaižu laikā!
  4. Seko līdzi savai naudai! Lejupielādē telefonā savas bankas aplikāciju, lai vienmēr esi lietas kursā par sev pieejamo summu.
  5. Ir pierādīts, ka visu naudu liekot uz kredītkartes tu iztērē vairāk naudas kā iepērkoties ar skaidru naudu. Varbūt iepirkties skaidrā naudā ir labs risinājums?
  6. Iegādājies arī lietotas preces. Ne velti ir vairākas interneta adreses, tirdziņi, kur cilvēki pārdod savas lietotās mantas. Esmu sludinājumā atradusi skapīti, kuru ļoti labā stāvoklī nopirku pa 20 eiro, bet realitātē tā cena ir 240 eiro!
  7. Nepērc lietas, kuras tev nevajag! Ja tev kāda prece patīk, tad tas nenozīmē to, ka tā uzreiz jāiegādājas. Mēģini iztēloties konkrētās lietas pielietojumu, ja saproti, ka tas ir niecīgs, tad nav jēgas tajā ieguldīt.
  8. Sastādi sarakstu, kurā ir iepirkumi ilgākam laika periodam. Iegādājies pārtiku visai nedēļai, nevis dodies uz veikalu ik pēc 3 dienām!
  9. Katru mēnesi konkrētu naudas summu atliec kādā sev zināmā vietā, krājkasē, kastītē. Ja vēlies to turēt uz kartes, tad pārliecinies, ka tas neietekmēs tavus tēriņus un šo naudu neiztērēsi.
  10. Jau laicīgi izdomā savu mēneša ēdienkarti. Ja gatavo pati, tad lieliski varēsi visu aprēķināt, un nebūs nemitīgi jāprāto, ko nopirkt, ko pagatavot!

Lai veicas!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsBanānu pankūkas
Nākamais rakstsPatiess stāsts par migrēnu