8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pavasaris nav aiz kalniem, sāc plānot savu augļudārzu jau tagad! Kas Tev būtu jāzina?

 

yabloki

Ikkatrs no mums pēc smaga darba dārzā ar satraukumu gaida pirmo nogatavojušos avenīti, priecājas par milzīgu vīnogu ķekaru, cer pašu rokām nolasīt labu ražu no iestādītiem augļu kokiem. Lai sapnis piepildītos, ir jāzina, cik un kādus ogulājus būtu vēlams stādīt.

Upenes: 3-4 krūmi.

Jums liekas, ka ir par maz? No izaugušā krūma var nolasīt 3-7 kg ogu! Rekomendējamās šķirnes: „Sozvezdije”, „Bagira”, „Černij žemčug”, „Jadrenaja”, „Zeļenaja dimka”

Jāņogas (sarkanās un baltās): 3-4 krūmi.

Ogas ideāli noder kompotu, džemu, marmelādes pagatavošanai. Izvēlieties šķirnes: „Krasnij krest”, „Jonkheer van Tets”, “Laplandija”, “Versaljskaja belaja”.

Ērkšķogas: 3-4 krūmi.

Eksistē gan adatainas šķirnes, gan praktiski bez ērkšķiem (kas priecē ražas novākšanas laikā).Un cik bŗīnišķīgs ievārījums no tām sanāk! Pievērsiet uzmanību šķirnēm: “Russkij”, “Russkij želtij”, “Sirius”, “Jubilejnij”, “Černomor”, “Malahit”, “Kolobok”.

Lasi vēl:
Telpaugu horoskops. Katrai zīmei savs zieds! Izlasi un izmanto to savā labā!
Trāpīgais horoskops. 10 teikumi, pēc kuriem atpazīsi katru zodiaka zīmi
Pediatre iesaka: 8 vasarīgas un veselīgas našķu receptes bērniem

Avenes: 10-12 krūmi.

Vispopulārākā kultūra mazdārziņos. Rekomendējamās šķirnes: “Brigantīna”, “Kiržač”, “Rubinovaja”, “Spoloh”, “Gerakl”, “Novostj Kuzmina”, “Briliantovaja”, “Peresvet”.

Savā dārzā jūs varat iestādīt arī pa kādam melleņu, smiltsērkšķu, bārbeļu, mežrožu, sausserža (to noteikti stādiet divus krūmus: vienu vīriešu, otru sieviešu dzimtes) vai vīnogu krūmam.

Nav nekā garšīgāka par ogu no pašu rokām iestādītā ogulāja!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.