8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 noderīgi padomi veļas mazgāšanā

 

_W1SKfZ7ofo 

1. Kad mazgāsiet ziemas biezās drēbes, pievienojiet pirms pēdējās skalošanas 1 tējk. glicerīna. Vilnas drēbes kļūst maigākas.
2. Ja jūs mazgājiet veļasmašīnā gaišās un košās drēbes, pievienojiet 2-3 ēdk. parasta sāls. Drēbes neizstaipīsies un krāsas būs tik pat spilgtas kā bija līdz mazgāšanai.
3. Apģērbs no sintētiskā auduma prasa pareizu pieeju veļas mazgāšanā. Tīrīt un mazgāt to vajag biežāk, nekā drēbes no dabiskā materiāla. 
4. Ja kleitu esi vilkusi 5-6 reizes, tad to noteikti ir jāmazgā. Kaut tā liekas tīra un tik pat skaista kā bija, tomēr to ir nepieciešams mazgāt, jo apģērbs berzējoties pret ādu atdalās ķermeņa ādas daļiņas, kas ar laiku tavu kleitu par padarīt par nevīžīgu un acīm nebaudāmu. 
5. Mazgājot veļu no vilnas trikotāžas, pievienojiet ūdenī 1 ēdk. dzeramās sodas: tā atsvaidzinās krāsu un neitralizēs nevēlamo sviedru smaku. 
6. Baltās zeķes lieliski izmazgājas, ja tās iemērksiet uz 1-2 stundām ūdenī, kurā būs 1-2 ēdk. borskābe.

7. Lai frotē dvielīši un halāti būtu pūkaini paturiet pēc mazgāšanās tos sālītā ūdenī un izgludiniet. 
8. Pirms aizkaru mazgāšanas var pievienot nedaudz piena, tad aizkari izskatīsies kā jauni. 
9.Veļas balināšanai karstā ūdenī jāielej 1 ēdk. amonjaka uz 10 l ūdens.
10. Veļas mazgāšanu nelielām drēbēm ceļojumā(zeķes, zeķbikses), vislabāk ir veikt plastmasas maisiņā, ar roku palīdzību. Šis veids palīdzēs atbrīvoties no sīkiem apģērba bojājumiem.

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.