Jau izsenis cilvēki runā, ka vistu olām piemīt daudz vērtīgu un cilvēka organismam nepieciešamu īpašību. Zemāk ir apkopotas tikai dažas no tām:
Holīns aizsargā tavas smadzenes. Ir klīniski pierādīts, ka tieši holīns ir svarīgākais vitamīns un smadzeņu “celtniecības materiāls”. Apēdot divas vistu olas dienā, organisms tiek apgādāts ar pietiekamu šo svarīgo vielu daudzumu. Holīna deficīts izraisa atmiņas pasliktināšanos.
Luteīns palīdz saglabāt labu redzi. Olas satur lielu luteīna daudzumu, un tieši tas atbild par skaidru un asu redzi. Luteīna deficīta rezultātā mūsu redze pasliktinās.
D vitamīns palīdz kalcijam asimilēties. Ja cilvēkam piedāvās apēst karoti zivju eļļas vai apēst vārītu olu, lielākā daļa izvēlēsies otro. It īpaši, ja uzzinās, ka abos gadījumos D vitamīna daudzums ir līdzvērtīgs. Olās esošais D vitamīns palīdz kalcijam labāk uzsūkties un stiprināt cilvēka kaulus un zobus.
B vitamīnu komplekss pasargā ādu, matus un aknas. Biotīns, B12 vitamīna un barojošās olbaltumvielas stiprina matus un ādu. Savukārt fosfolipīdi, kuri arī ir atrodami vistas olā, spēj no organisma izvadīt toksiskās vielas.
Pazeminās risks saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Olas satur Omega-3 taukskābes, kuras pazemina triglicerīda līmeni organismā, un tas spēj pazemināt risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.
Tu pakāpeniski tievē. Olas ir sātīgas un barojošas, tāpēc ļauj tev mazāk apēst, bet ilgāku laiku neizjust izsalkumu. Lielisks veids, kā notievēt!
Pazeminās onkoloģisko saslimšanu risks. Holīns, kas ir tik ļoti nepieciešams smadzenēm, spēj arī samazināt iespējamību saslimt ar onkoloģiskām slimībām.
Palēlinās novecošanās process. Ēdot olas, ir iespējams samazināt pikmentācijas plankumus un novērst jaunu veidošanus, padarīt ādu elastīgāku un samazināt mazās krunciņas.
Avots: Adme.ru
tikko lasīju ka ēdot olas katru dienu ātri nosprāgsi…