10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Moka bezmiegs? Seši vienkārši triki, kas tev palīdzēs ātrāk iemigt

 

Казань by Marat Safin on 500px.com

Kā tas nākas, ka daži cilvēki var apgulties un nepilnas minūtes laikā aizmigt, bet citi mokās vairāku stundu garumā? Kā izrādās, daudz kas ir atkarīgs no ģenētikas un gulēšanas paradumiem.

Lai gan šis raksts nepārvērtīs tevi par “aizmiegu minūtes laikā” cilvēku, tas tomēr sniegs tev pāris noderīgus un zinātniski pierādītus padomus, kā vieglāk aizmigt un atslābināt savu ķermeni.

Izslēdz gaismu. Tā, nu, ir, ka jebkuru gaismu organisms uztver kā zīmi, ka gulēt vēl nav jādodas. Agrāk viss bija vienkāršāk, jo cilvēka organisms pielāgojās saules ritējumam. Taču tagad mūsu ikdiena ir piepildīta ar dažādām elektroniskajām ierīcēm, kuras rada mākslīgu apgaismojumu un apjukumu mūsu organismā. Ko darīt? Izslēdz gaismu un izvairies no elektronisko ierīču lietošanas vismaz stundu pirms došanās gulēt. Ļauj prātam pakāpeniski „atslēgties”.

Elpo. Sen jau ir pierādīts, ka elpošana ļauj nomierināties un nostabilizēt sirdsdarbību. + Miegs būs labāks, ja pirms gulētiešanas telpu izvēdināsi.

Aizmirsti par to, ka centies aizmigt. Nespēja aizmigt var būt ļoti nogurdinoša un apnicīga. Taču tā nav problēma, kuru var atrisināt vienas dienas laikā. Tev par to jādomā ilgtermiņā – centies nedomāt, ka atkal nevarēsi aizmigt, ēd veselīgi, izmanto diendusas piedāvātās iespējas un tu redzēsi, kā lietas mainās uz labo pusi.

Ieej karstā dušā vai vannā. Tā nav vienkārši patīkama procedūra, bet arī noderīga brīžos, kad ir jātiek galā ar stresu un bezmiegu. Atslābinies un, kas zina, varbūt atjēgsies ka esi jau pagulējusi vannā!

Sasildi savas pēdas. Nav pat svarīgi, kā tu to dari – ar siltām zeķēm, kompresi vai atspied pret mīļoto cilvēku.

Ļauj tavām domām „aizceļot”. Domāšana par to, ka tu nevari aizmigt, noteikti nevienam par labu nenāks. Tas, ka domāsi par miegu tikai vairos stresu. Labāk aizdomājies par savu sapņu ceļojumu vai kādu mērķi, ko vēlies sasniegt. Pozitīvas un atslābinošas domas veicinās miegu.

 

Avots: Powerofpositivity.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.