5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā cīnīties ar angīnu?

 

1. Angīnu ātri izārstē skalošana ar šķīdumu, kas pagatavots no strutenēm un kumelītēm vienādos daudzumos (pa vienai ēdamkarotei no katra auga).

2. Vairākas reizes dienā skalojiet kaklu pa 3 līdz 5 minūtēm ar ābolu etiķi (1 ēdamkarote 6 % etiķa uz pusglāzi siltā ūdens). Pēdējo skalošanu veiciet pirms gulētiešanas. Pēc katras skalošanas norijiet 2 līdz 3 ēdamkarotes šī šķīduma.

3. Samaisiet vienādos daudzumos citronu sulu ar medu. Skalojiet kaklu ar šo maisījumu vairākas minūtes, tad norijiet.

4. Skalojiet kaklu ar cukurūdeni, cukuru pirms tam izšķīdinot līdz sīrupa konsistencei. Var skalot arī ar nepastrādātu biešu sulu!

5. Tiem, kuri nevar skalot kaklu: piepildīt glāzi ar sarīvētām neapstrādātām bietēm, ieliet tajā 1 ēdamkaroti 6 % etiķa, dot 1 stundu nostāvēties, izkāst un dzert nelieliem malciņiem.

6. Lieliski palīdz plēvīte: 1 ēdamkaroti sviesta sajauciet ar tādu pašu daudzumu medus, pievienojiet sodu uz naža gala un uzsildiet maisījumu līdz plēvītes parādīšanos. Šī plēvīte ir jādzer, kamēr dzēriens ir silts.

7. Gandrīz tūlītēju atveseļošanos dod propolisa spirta uzlējums. 10 g sasmalcināta propolisa pievienojiet 100 ml 70% spirta. Dot pastāvēt istabas temperatūrā vienu diennakti, periodiski sakratot. Nofiltrēt caur 1 marles slāni, tad 2 tējkarotes iegūta ekstrakta izšķīdināt pusglāzē siltā ūdens un skalot kaklu.

8. Var arī turēt mutē zirņa lieluma propolisa gabaliņu, pārmetot no vienas puses otrā, bet uz nakti likt propolisa gabaliņus aiz vaiga.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.