2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ļaujiet viņai izgulēties! Sievietēm ir nepieciešams ilgāks miegs nekā vīriešiem

 

Sleeping on the Bed by Michael Osterrieder on 500px.com

Nesenā pētījumā*, kurā piedalījās 210 sievietes un vīrieši, tikai pierādīts, ka sievietēm ir nepieciešams ilgāks miegs nekā vīriešiem. Miega trūkums sievietēm veicināja vairāk veselības problēmu nekā vīriešiem.

Kā izrādās, sievietēm miega trūkums tiek sasaistīts ar augsto stresa līmeni, dusmām un depresiju. Savukārt, vīriešiem tas netika novērots.

Viena no miega pamatfunkcijām ir atpūta un smadzeņu šūnu reģenerācija. Jo aktīvāk dienas laikā smadzenes darbojas, jo ilgāks atpūtas laiks ir nepieciešams. Sievietes var vienlaicīgi pildīt vairākus uzdevumus, tāpēc arī viņu smadzenes dienas laikā tiek noslogotas vairāk.

Sieviešu smadzeņu darbība atšķiras no vīriešu, un tiek uzskatīts, ka tā ir arī daudz sarežģītāka. Tieši tāpēc sievietēm ir jāļauj katru dienu pagulēt vidēji 20 minūtes ilgāk.

 

*”Sleep Research Centre, Loughborough University”

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Soulpost.ru

 

 

6 KOMENTĀRI

  1. Šo rakstu raksta sieviete lai slinkotu un neko nedarītu , lai sievietes guļ un vīrieši strada .Zinātniski pierādīts ka sievietes ir izturīgāks neka vīrieši , tikai čikst vairak . nesanaks jums gulēšana , stradasiet tik un ta ! ☝️

  2. Nu nez, esmu mamma, un guļu reāli maz. Es spragstu nost ja noguļu ilgāk par 7 h. Aizpampusi un nogurusi esmu ja guļu ap 7 h. Super jūtos no 5 līdz 6 h guļai.

  3. Pēc dabas likumiem vīrietis nav monogāma būtne,līdz ar to SIEVIETES,nepārmetiet vīriešiem soļus pa kreisi,vainojiet dabu!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.