1.1 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Dedzināšana kuņģī – kad paciest un kad doties pie ārsta?

 

Kas palīdz?

Pirmkārt, ir jāmaina ēšanas paradumi. Jāēd ir mazāk un biežāk, jāizvēlas veselīgi produkti un nevajadzētu pārspīlēt ar kafiju. Nav vēlami šķidrie piena produkti (piens, kefīrs, paniņas). Kuņģa gļotādu kairina citrusaugļi un citi skābi augļi, ogas, dārzeņi (skābēti kāposti, gurķi) un pat tomāti.

Ja dedzināšana kuņģī rodas tikai pēc noteiktu produktu lietošanas, tos var identificēt un izvairīties.

Otrkārt, ir jāatbrīvojas no augstāk minētajiem faktoriem, kuri provocē dedzināšanu. Piemēram, ir jāsāk tievēt un jāatmet smēķēšana.

Treškārt, ja tomēr šī problēma ir piemeklējusi, lieto medikamentus, kas no diskomforta atbrīvos.

Ceturtkārt, ja problēma šķiet ļoti nomācoša un ir regulāra un ilgstoša, vērsies pēc palīdzības pie ārsta. Vienkāršu dedzināšanu var sajaukt ar nopietnākām saslimšanām. Piemēram, kuņģa vai barības vada čūlu, vēzi vai pat infarktu. Tāpēc, ja dedzināšana kuņģī atkārtojas bieži un klāt nāk vēl citi simptomi (rīšanas grūtības, apetītes zudums, slikta dūša), dodies pie ārsta. Iespējams, tev būs nepieciešami detalizētāki izmeklējumi.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.