9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

 Saules apdegumi – kā sniegt pirmo palīdzību ādai un mazināt diskomfortu? 

 

Jā, jā, gandrīz katram cilvēkam vismaz reizi mūžā ir gadījies pavadīt tiešos saules staros vairāk laika, nekā vajadzētu un gūt ādas apdegumus. Nepatīkama un lielu diskomfortu raisoša problēma. Kādi līdzekļi var palīdzēt situāciju atvieglot?

Izmanto ēteriskās eļļas. Ir vairākas ēteriskās eļļas, kuras lieliski nomierina apdegumus. Piemēram, lavandas vai kumelīšu eļļa mazinās sāpes un kairinājumu.

Alveja. Šī auga sula nomierina, mitrina ādu un mazina sāpes. Ja mājās nav alvejas, var izmantot aptiekā nopērkamus līdzekļus, kuru sastāvā ir alvejas sula.

Tēja. Vēsa tēja ir veids, kā dabiski atjaunot ādas pH līmeni. Melnā tēja ar nelielu daudzumu piparmētras būs lielisks variants.

Sagriezts gurķis. Gurķis ir lielisks dabas līdzeklis cīņā ar ādas apdegumiem, jo tajā ir liels ūdens daudzums. Tas ir tieši tas, kas ādai ir nepieciešams pēc saulē gūtās traumas. Gurķis satur arī daudz antioksidantu, kuri atvieglo sāpes.

Kartupeļu šķēles. Tiek uzskatīts, ka ciete, ko satur kartupelis, atvēsina un mazina sāpes. Smalki sagriez kartupeli, atdzesē šķēles ledusskapī, bet pēc tam uzliec uz apdegušajām vietām.

Piena produkti. Atvēsināts (bet ne auksts) piens vai jogurts ir divi produkti, kuri labi atvēsina un nomierina ādu.

Vēsa duša. Ūdens ir pirmā nepieciešamība ādas apdegumu gadījumā. Tāpēc nekādi līdzekļi nelīdzēs, ja tu neapgādāsi ādu ar ūdeni. Pie tam, vēsa duša ādu arī nomierinās.

Dzer daudz ūdens. Tava āda jutīsies un izskatīsies labāk un ātrāk atjaunosies, ja tu dzersi pēc iespējas vairāk tīra ūdens.

 

Materiāli rakstam no portāla “Healthline”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.