1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Zaudēt svaru miega laikā? Izrādās, arī tas ir iespējams

 

Vēl joprojām cīnies ar liekajiem kilogramiem un centīgi mēģini izpildīt savu plānu un no tiem atbrīvoties? Tu neticēsi, bet tu vari tievēt arī miegā. Lai to paveiktu, ir jāveic vairākas vienkāršas darbības. To, kādas tās ir, stāsta portāls “Flytothesky”.

Vakaros uzņem olbaltumvielas

Patīk uzkost pirms gulētiešanas? Tad sagatavo ar olbaltumvielām bagātas uzkodas. Tas ir vērtīgi, jo nākamajā dienā organisms kalorijas dedzinās efektīvāk. Papildus bonuss: olbaltumvielas var palīdzēt atjaunot muskuļus nakts laikā. Jo veselīgāka ir muskuļu masa, jo vairāk kalorijas tu vari sadedzināt.

Guli tumsā

Aizver aizkarus, izslēdz visas elektroierīces. Kad tu atrodies pilnīgā tumsā, tavs ķermenis izstrādā melatonīnu, kurš ne tikai liek tev ātrāk aizmigt, bet arī palīdz izstrādāt brūno tauku šūnas, kuras dedzina kalorijas.

Atvēsini guļamistabu

Miegs vēsā telpā var palīdzēt efektīvāk dedzināt kalorijas. Organisms pastiprināti strādā, lai uzturētu sev vajadzīgo ķermeņa temperatūru, kas nozīmē, ka arī dedzina kalorijas. Mazumiņš, bet patīkami.

Izslēdz visus ekrānus

Izslēdz visas elektroierīces. Zilā gaisma, ko rada šīs ierīces, traucē melatonīna izstrādi organismā, kas ne visai labi iespaido vielmaiņu.

Uzstādi sev laiku miegam

Tu zini, ka tev ir jāizguļas, bet vai nu saspringtais grafiks, vai nu jaunais seriāls šos plānus izjauc. Lūk, tev motivācija: kad tu guli 7-8 stundas, tu sadedzini vairāk kaloriju nākamās dienas laikā, pat ja tu neesi aktīva.

Vakariņu porcijai jābūt mazai

Ja tu pārēdīsies, organismam vajadzēs daudz laika, lai pārstrādātu šo ēdienu, kas nozīmē, ka kvalitatīvi izgulēties tu nevarēsi.

Uzturi sevi formā, bet treniņus plāno no rīta vai vakarā

Treniņi un fiziskā slodze – šie ir svarīgi nosacījumi notievēšanai. Taču tev nevajadzētu trenēties mazāk, nekā četras stundas līdz gulētiešanai. Treniņi “pamodina” organismu un uzlādē ar enerģiju, kas apgrūtina izgulēšanos.

Guli bez drēbēm

Gulēt kailam ir ļoti veselīgi. Tavs organisms sadedzina kalorijas, jo tavs ķermenis nesasildās zem apģērba un aktīvāk strādā, lai saglabātu optimālo ķermeņa temperatūru. Tas ir līdzīgi kā gadījumā ar gulēšanu vēsā telpā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.