9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Apelsīnu sula nemaz nav tik veselīga, kā šķiet

 

2404_11

Veselīga dzīvesveida piekritēji novērtē apelsīna sulu, un tās augsto C vitamīnu un antioksidantu saturu. Bet jāpiemin vēl kas.

Dietologi brīdina, ka dzēriens nav nemaz tik noderīgs, jo mums ir tendence vienmēr domāt par to. Pētījums liecina, ka cilvēkiem, kas izdzer vienu glāzi ar apelsīnu sulu no rītiem un vakaros ir lielāks risks saslimt ar ādas vēzi, saskaņā ar rakstu no DailyMail.

Dietologi iesaka ēst šos augļus svaigā veidā un vislabāk kopā ar mizu, jo tā satur vielas, kas palīdz cilvēka DNS atjaunoties, kļūt izturīgākam DNS pret bojājumiem. Šis efekts tiek sasniegts tikai divas stundas pēc apelsīna ēšanas. Tas izskaidro ārstu ieteikumus iekļaut veselu apelsīnu uzturā, piemēram, lai samazinātu krūts vēža risku.

Nevar aizmirst arī par ogām, gan svaigā veidā, gan sasaldētā veidā, iesaka speciālisti. Tās satur 10 reizes vairāk antioksidantu nekā augļi un dārzeņi. Par visnoderīgāko ogu tiek saukta kazene, pēc tam mellenes, avenes, dzērvenes un zemenes. Regulāra ogu lietošana uzturā palīdzēs uzlabot imūnsistēmu, aizsargās aknas, smadzenes, kā arī palīdzēs izvairīties no sirds slimībām un vēža.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: passion.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.