8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā pareizi peldēt baseinā, lai notievētu un trenētu muskuļus

 

Esi nolēmusi pievērsties peldēšanai, lai notievētu un nedaudz uztrenētu muskuļus? Tā ir lieliska ideja, jo peldēšanai ir daudz plusu:

  • Uztur muguras veselību
  • Bezsvara stāvokļa dēļ nav jāsatraucas par sāpošiem ceļgaliem un muguru (kā tas būtu skriešanas gadījumā)
  • Aktīva kaloriju dedzināšana (līdz 400 kcal 45 minūšu laikā)
  • Efektīva metode cīņā ar celulītu
  • Sirds un plaušu darbības uzlabošana
  • Dažādu muskuļu grupu trenēšana

Šis sporta veids ļaus ne tikai uzlabot ķermeņa atrises, bet sniegs arī reālu labumu organismam.

Ar ko sākt?

Pirmkārt, baseina apmeklējumam ir jāsagatavojas. Nopērc viendaļīgo peldkostīmu (ja tu dodies peldēt sporta pēc, tad tas būs ideālais variants + daudzos baseinos tikai tādi ir atļauti). Neaizmirsti arī par peldcepuri un peldbrillēm (ja vēlies).

Cik daudz jāpeld?

Optimālais treniņa garums ir 45 minūtes. Starp citu, laika ekonomiju arī var ielikt pie peldēšanas plusiem, kas vienmēr ir aktuāli tiem, kas dienas laikā vēlas daudz paspēt. Pietiks, ja peldēsi divas reizes nedēļā.

Cik ilgi peldēt? No 30 minūtēm līdz 1,5 stundām, atkarībā no taviem mērķiem. Piemēram, ja tu gatavojies triatlonam, tavi treniņi būs garāki, jo viena treniņa laikā nopeldēsi vairākus kilometres. Ja tavs uzdevums ir vienkārši uzturēt figūru un ikdienā ieviest vairāk fizisko aktivitāšu, pietiks ar 45 minūtēm. Galvenais – vairāk peldēt un mazāk vienkārši mērcēties baseina malā.

Kā pareizi peldēt?

Izmēģini šādu shēmu iesācējiem:

  • 5-7 minūtes iesildīšanās pie baseina
  • 10 minūtes mierīga peldēšana (tā ir iesildīšanās ūdenī)
  • 20 minūtes treniņš ar intervāliem un dažādu muskuļu grupu nodarbināšanu. 100 metri ātri, pēc tam 50 metri lēni. Nākamie 100 metri – aktīvs darbs tikai ar kājām (rokās speciālais dēlītis), 50 metri lēnām, atpūta. Vēl 100 metri tikai rokas (dēlītis starp kājām).
  • 5 minūtes atsildīšanās – mierīga peldēšana uz muguras vai jebkurā citā iecienītā stilā.

Lielāko efektivitāti svara samazināšanai sniedz intervāla treniņi – miksē ātro peldēšanu ar lēniem intervāliem, tai pat laikā centies netaisīt pauses. Tādi treniņi palīdz sadedzināt 3-5 reizes vairāk kaloriju.

Ja tavs mērķis ir padarīt kājas un gurnus slaidākus, paņem dēlīti ar abām rokām, izstiep to sev priekšā un intensīvi strādā tikai ar kājām.

Pareizi treniņus izplānot palīdzēs trenera konsultācija: viņš pielabos tehniku un parādīs, kā izmantot aprīkojumu, lai paveiktu uzdevumus.

 

Materiāli rakstam no “Cosmopolitan”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.