9 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Zinātniski pierādīts: 24 stundu badošanās paātrina vielmaiņas darbību

 

Pastāv iespēja, ka tieši tagad tu domā par ēdienu. Varbūt mēģini izlemt, ko pagatavot vakariņā. Bet varbūt tu prāto par gardajām pusdienām vai grasies uz laiku atteikties no ēdiena.

Ja tu domā par to pēdējo, tad zini: Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pētnieki ir atklājuši interesantus faktus par badošanos, ziņo portāls „Big Think”. Eksperimenta gaitā viņi ir noskaidrojuši, ka, ja peles nebaros 24 stundas, viņām ātrāk atjaunosies cilmes šūnas, kuras ir atbildīgas par zarnu epitēlija atjaunošanos. Badošanās 24 stundu garumā paātrināja šo procesu divas reizes.

Protams, šis eksperiments ir jāveic vēl uz cilvēkiem, taču tā rezultāti, visticamāk, būs pozitīvi. Peļu cilmes šūnas pārāk neatšķiras no cilvēka.

Diētas, kuras balstās uz šāda veida badošanos, pastāvēja arī pirms šī eksperimenta. Viena no tādām saucas „5:2”. Tās laikā piecas dienas jāēd kā parasti, bet divas dienas spēcīgi jāierobežo sevi un jāuzņem ļoti maz kaloriju.

Iespējams, šāds tievēšanas un formas uzturēšanas veids neder diabētiķiem un cilvēkiem ar gremošanas sistēmas problēmām. Tādā gadījumā būtu vērts konsultēties ar ārstu vai izvēlēties mazāk ekstrēmu diētu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.