11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Dārzeņi un augļi, kuriem nav vietas sulas spiedē

 

Ne visus augļus un dārzeņus var droši likt sulas spiedē, lai arī kā to gribētos. Dažus produktus labāk laist cauri blenderim vai ēst citādākos veidos.

Brokoļi

Necenties izspiest no brokoļiem sulu. Kaut vai tāpēc, ka organismam šo dārzeni ir grūti pārstrādāt, un tas noved pie vēdera pūšanās, gāzu veidošanās un sāpēm.

Avokado

Liec šo augli smūtijos. Avokado nesatur daudz sulas, tāpēc labāk to sasmalcināt blenderī, nevis sulas spiedē. Pie tam, smūtijā no tā būs vairāk labuma.

Veseli āboli

Pirms liec ābolus sulas spiedē, atbrīvo to no sēklām un sagriez gabaliņos. Ābolu sēklas nav veselīgākais produkts cilvēka gremošanas sistēmai.

Kokosrieksts

Kokosriekstu piens vai ūdens var būt lieliska smūtija sastāvdaļa, taču no paša kokosa daudz šķidruma izspiest neizdosies. Labāk pērc šos produktus veikalā.

Lapu zaļumi

Lapu zaļumi (kāposti un spināti) nodrošina organismu ar kalciju un A un C vitamīnu devu, taču nevajag tos laist cauri sulas spiedei, ja ir nosliece uz akmeņu veidošanos nierēs. Lapu zaļumos ir oksalāti, kas ne visai labi ietekmē nieru darbību.

Bumbieris

Ja tu esi jutīga pret fruktozi, neliec šo augli sulas spiedē. Tās lietošana uzturā var kairināt tavu kuņģi. Starp citu, daudzi cilvēki izvēlas dzert bumbieru sulu, lai atbrīvotos no aizcietējuma.

Ananāss

Šis tropiskais auglis ir lielisks vitamīnu un šķiedrvielu avots, kad to ēd gabaliņos. Sulas veidā tas zaudē savas vērtīgās īpašības un dod tev tikai cukuru.

Veseli citrusaugļi

Atvēli laiku tam, lai nomizotu apelsīnus, greipfrūtus vai citronus. Šo augļu mizā ir savienojumi, kuri var kairināt gremošanas sistēmu. Un mizā tāpat nav nekādas īpašās sulas.

Banāns

Tajos nav tik daudz sulas, lai tas būtu ieguldījuma vērts. Ja tev tiešām patīk banāna garša, liec to belnderī un pārvērt par smūtiju.

 

Materiāli rakstam no portāla „Homelife”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.