12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pieci pārtikas produkti, kuri palīdzēs vasaras iedegumam saglabāties ilgāku laiku

 

Atvaļinājums vasarā ir tas laiks, kad ķert saules starus. Bet, kā panākt to, lai arī pēc atvaļinājuma beigām, kad jāatgriežas pie darbiem iekštelpās, iedegums saglabātos pēc iespējas ilgāk? Viss slēpjas uzturā. Portāls „Cosmopolitan” ir sastādījis sarakstu ar pārtikas produktiem, kuri palīdzēs iedegumu saglabāt ilgāk.

Burkāni

Pirmaja vietā! Šis dārzenis satur lielu daudzumu beta-karotīna. Lai tas labāk uzsūktos, spied burkānu sulu. Lai vēl labāk uzsūktos, izspiestajai sulai pievieno tējkaroti eļļas vai piena. Šādu svaigi spiestu sulu vislabāk būtu izdzert 20 minūtes pirms došanās saulē. Tad „noķertais” iedegums ādu rotās ilgāk.

Aknas un zivis

Iekļauj uzturā zivis un jūras veltes, jo tajās ir daudz B,A un E grupas vitamīnu. Tāpat liela nozīme ir aknām, jo tajās ir daudz tirozīna (tā ir dzīvo organismu aminoskābe, kas aktīvi piedalās iedeguma hormona melanīna izstrādē).

Banāni

Banāns ir viens no tirozīna, karotīna un vitamīnu A un C avotiem. Piena kokteilis ar burkānu, banānu un pienu/jogurtu palīdzēs organismam izstrādāt melanīnu. Pie tam, tā ir laba un sātīga uzkoda (dienā gan pietiks ar 200 ml).

Aprikozes

Aprikozes, tāpat kā banāni, ir lielisks karotīna, A,C un B grupas vitamīnu avots. Principā, jebkurš dzeltenīgi oranžais auglis vai dārzenis satur karotīnu.

Spināti

Spinātiem piemīt spēja aizsargāt ādu no kaitīgā ultravioletā starojuma ietekmes, kā arī, protams, saglabāt iedegumu ilgāku laiku. Spinātos ir liels daudzums A,B un C grupas vitamīnu.

Iedeguma ienaidnieki!

Atceries! Ir arī virkne produktu, kuri, tieši otrādi, aizkavē melatonīna izstrādāšanos. Tie ir alkohols, sāļi ēdieni, marinādes, žāvējumi, šokolāde un stipra kafija (ja dzer vairāk kā divas reizes dienā).

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.