3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Padomi, kā pagatavot gardas kabaču pankūkas (+Recepte)

 

Lai kabaču pankūkas izdotos patiesi garšīgas, ir jāatceras tikai daži noteikumi:

-Jaunos kabačus nav obligāti jāmizo. To miza vēl ir diezgan mīksta. Jo vecāks ir kabacis, jo biezāka ir miza. Tas pats attiecas arī uz sēklām. Jauniem dārzeņiem tās var atstāt, bet veciem un pāraugušiem labāk izņemt.

-Kabacis ir diezgan ūdeņains dārzenis, tāpēc labāk to rīvēt uz vidējas vai rupjas rīves. Pēc tam masu vajag nospiest, lai liekais šķidrums iztecētu. Tādējādi mīkla labāk turēsies kopā un gatavai pankūkai būs kraukšķīga garoziņa.

-Ja kabačus rīvē uz ļoti smalkas rīves, tie izdala vairāk sulas un mīkla sanāk šķidrāka un viendabīgāka. Ja tev labāk patīk šāda konsistence, būs jāliek vairāk miltu.

-Sāli labāk ir pievienot jau gatavā mīklā, tieši pirms cepšanas. Citādi kabači izdalīs vēl vairāk sulas.

-Uz pannas ir jāliek aptuveni viena ēdamkarote mīklas labi uzsildītā eļļā. Jāapcep pankūkas ir uz vidējas uguns 2-3 minūtes no katras puses, līdz rodas zeltaina garoziņa. Uz vājas uguns tās uzsūks daudz eļļas, bet uz stipras – neizcepsies līdz galam un piedegs.

-Kabaču pankūkas var pagatavot arī cepeškrāsnī. Mīklu liec uz cepampapīra un cep 10-15 minūtes 200°C. Tad apgriež tās otrādi un cep vēl 5-7 minūtes.

Klasiskās kabaču pankūkas ar ķiploku

Sastāvdaļas:

  • 3 nelieli kabači
  • 2 nelielas olas
  • 2-3 daiviņas ķiploka
  • 3-5 ēdamkarotes miltu
  • Nedaudz pētersīļu vai diļļu – pēc gaumes
  • Sāls un pipari – pēc gaumes

Pagatavošana:

Sarīvētiem kabačiem pievieno olas, sasmalcinātu ķiploku, miltus un sasmalcinātus zaļumus. Kārtīgi samaisa un pievieno garšvielas. Cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz rodas zeltaina garoziņa.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.